Ilie Tudor, fost deținut politic, la 90 de ani, vorbind la comemorarea de la Aiud, 14 septembrie 2012

3 3.280

Ilie Tudor a fost tatăl artistului Tudor Gheorghe.

Originar din Podari – Dolj, Ilie Tudor a fost unul din zecile de copii orfani din satele Olteniei, întreținuți la sediul legionar din București, la inițiativa lui Corneliu Zelea Codreanu, ținuți în Școala Comercială și susținuți pt a deveni negustori. Ei aveau să întrețină la rândul lor alți copii până deveneau comercianți, și tot așa. Aceasta era strategia lui Corneliu Zelea Codreanu pentru a ridica un comerț românesc de calitate, care să înlăture dominanța evreilor din economia românească prin concurență, nu prin violență. În 1958, Ilie Tudor a fost arestat și condamnat la 20 ani de închisoare, dar a fost grațiat în 1964, odată cu toți deținuții politici din România.

După evenimentele din 1989 a scris cartea de memorii Un an lângă Căpitan în care relatează experiența sa din perioada interbelică, precum și cea din temnițele comuniste.

3 Comments
  1. IO...gerules says

    Extraordinar.Acum am aflat inca o pagina geniala din activitatea spirituala si materiala a solului divin Corneliu Codreanu,actiovitate pusa in sluja neamului romanesc si a spiritului Legionar.Asa se creste o tar nu cu emisiuni colorate la televizoare si acte de inregimentare a durerilor unui neam intreg in Memoriale, Muzee,Marsuri si Sedii de amintiri dureroase.

  2. . says

    A fost gratiat in 1964 el si toti detinutii politici prin decretul de amnistie dat de patriotul Ghe.Ghe.Dej,detinuti politici arestati,schingiuiti,torturati si ucusi de mafia jidaneasca ce pusese stapanire pe tara noastra ca si in zilele de azi cand jidanii iau pielea de pe romani in mod diplomatic si democratic.Banditii…dracului/

  3. . says

    Capitanul Miscarii Legionare,ce statura gigantica are;Corectarea starii comerciale in Romania,comform cinstei si omeniei.Cu asta i-a pleznit Capitanul pe jidani in moalele capului.Deasta l-au urat si inca il mai urasc si astazi jidanii pe Corneliu Zelea Codreanu.El a pus bazele cinstei si omeniei in toate aspectele vietii materiale si spiritualae din Romania.Numai asa se putea inalta o tara.Dar Vulturul omeniei romanesti a fost oprit.Fatul Frumos al Romaniei a fost ucis miseleste,ca nimic sa nu se realizeze in tara noastra dupa chipul si asemanarea Bunului Dumnezeu.Ghe.Ghe Dej si Ceausescu au calcat pe pasii virtuali ai legionarilor si pentru o scurta oaza in istoria recenta a mocirlei lustruite din Romania ,ei au pus in practica ideile legionare.Ce Comunism?Dupa 1964 Romania a saltat din comunismul jidanilor in barca nationala a demnitatii poporului roman.Ceausescui n-a avut ce face,el a trebuit sa simuleze comunismul in fata jidanilor din CAER si din PACTULUI DELA VARSOVIA,dupa ce Ghe.Dej tocmai fusese ucis prin iradiere.Ceausescu a reusit sa smulga Romania pentru o perioada scurta din ghiarele jidanilor si sa o infrumuseteze,dar in dec.’89 iau fost si lui taiate aripile care ducea frumusetea Romaniei spre astre.Iar situatia de azi a tarii o vede toata lumea.Ea e in derapaj.Se aluneca la vale vertiginos cu conducatorii nostrii ticalosi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php