DUMNEZEU A FĂCUT TOTUL CU ROST. Un răspuns la aberațiile preotului Matei Vulcănescu din Grecia

6 1.954

Un răspuns cu adevărat creștin pentru rătăcitul preot Matei Vulcănescu, din Grecia, care zilele trecute a ținut să lanseze pe Facebook o nouă declarație care a revoltat pe mulți credincioși, dând apă la moară dușmanilor creștinismului. Preotul Matei Vulcănescu a transmis pe Facebook un mesaj împotriva deținerii pisicilor ca animale de companie, spunând că „animalul a ajuns să substituie omul”. 

„Ori pisica ori Hristos! Nu se poate si Împărăția Cerurilor si pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul!  Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!”, arată mesajul lui Matei Vulcănescu. 

La scurt timp, popa Vulcănescu a derapat din nou. El a postat un alt mesaj, în care spunea: „Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Cine ține animale în casă și îi substituie oamenilor afirmând că sunt mai buni ca oamenii pentru care a murit Hristos! Să fie Anatema!”

Preotul Matei Vulcănescu slujește în Grecia, dar nu este în comuniune cu BOR, care a fost nevoită în trecut să se delimiteze public de orice acțiune a acestuia. El nu este la primul derapaj de acest gen.

Un călugăr din România, părintele Dimitrie Ivașco, starețul Schitului Straja, a ținut să îi dea o replică elegantă dezechilibratului cleric Vulcănescu (postarea este preluată de pe Facebook, grupul Protecția Animalelor – SUCEAVA, FOTO: Schitul Straja). Mai mult, părintele s-a fotografiat cu o pisică în brațe, iar pe pagina schitului său apar imagini în care monahul este alături de un câine alb.

„Animalele din Rai îl ajutau pe Adam la contemplarea Creatorului. Acesta este rostul lor firesc și deplin.

După căderea omului în păcat, unele animale s-au sălbăticit, pentru ca omul să nu uite ce a adus păcatul în lume și să se smerească.

Iar alte animale au rămas domestice, pentru ca omul să se bucure și să nu deznădăjduiască. Să-și amintească de Raiul pierdut și să lucreze la mântuirea lui.

Desigur, e păcat să prețuiești animalul mai mult decât omul.

Dar sunt de înțeles și oamenii mai sensibili sufletește ce stau mai mult cu animalele decât cu oamenii.

Să nu uităm că pe Mântuitorul Iisus Hristos nu l-au primit oamenii în caselele lor ca El să se nască. În schimb, animalele nu l-au izgonit din staulul lor și din preajma lor niciodată.

Să iubim și să respectăm tot ce Bunul Dumnezeu a creat spre folos vieții omului și mai ales spre folosul mântuirii lui.

Ceea ce Dumnezeu a creat, omul să nu disprețuiască, ci să iubească. Amin.”

6 Comments
  1. Pui de Dac says

    Bine , așa e, dar toate au o limita! ASTA cu animalele a ajuns chiar o idolatrie pet shopuri peste tot, saloane de coafura. Să iubim creatia Lui Dumnezeu dar nu mai mult ca pe El sau cununa creatiei, omul! Azi s-a ajuns la ABERATIA ca unii să nu mai facă copii dar să creasca animale să doarma cu ele-n pat și să le pupe-n bot…

  2. ion gerulea says

    Idolatrie?Sant caini care aproape ca vorbesc.Acest lucru devine idolatrie?In multe asemenea situatii compari un caine cu un om si cainele se dovedeste superior unor fiinte umane in fidelitate si inteligenta daca se poate spune despre un caine ca e inteligent.Oamenii si animalele de casa ,caini,pisici snt comparati in mod particular nu in general.Sant persoane umane care fac de rusine rasa umana si atunci il compari cu pisica sau cainele din casa in mod involuntar,care exceleaza in tandrete,fidelitate si bun simt.Dragostea asta nu e cu limita ci e cu inmuierea sufletului domle Pui de dac.Nu poti sa faci filozofie de doi bani

    1. Pui de Dac says

      Bați câmpii! Se vede că ești din cei care pupa animalele- n bot după ce s-au lins în toate gaurile…

  3. ion gerulea says

    Se vede treaba ca esti tot cu pupatul.Intelegi si iubersti animalele fara sa le pupi puiule.

  4. Injectia finala says

    Toate făpturile sunt binevenite pe pământul lui Dumnezeu.
    Animalele de casă sunt absolut benefice și pt sănătatea oamenilor. Și pt bucuria lor.
    Reciprocă.
    Tot ce trăiește în Univers, respira, vibrează, palpita, este creația Lui.
    Să nu ucidem animalele.
    Să nu distrugem, Să nu ucidem nimic. TOTUL EXISTĂ PRIN VOIA PARINTELUI CERESC.
    Slavă Tie, Doamne, pentru toate!

  5. Injectia finala says

    Să trăiți, Sfintia Voastra!
    Magnific articol!
    Binecuvantati!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php