MAI SUNT DOAR 3 ZILE! Ai depus Declarația 230? Direcționează 3,5% pentru Rezistență! Nu te costă nimic, dar poți aduce un sprijin important

0 784

Bună! Ai depus Declarația 230 la ANAF? Dacă nu, mai ai 3 zile pentru a o face. Nu rata ocazia de a susține Fundația Ion Gavrilă Ogoranu! Nu te costă nimic. În schimb, poți aduce o contribuție semnificativă.

O ocazie unică în an!

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu este o instituție de drept privat, dedicată perpetuării memoriei celor care au luptat și s-au sacrificat în Rezostența anticomunistă. Nu beneficiem de nici o finanțare. Sursele noastre de venit sunt contribuțiile camarazilor și ale susținătorilor noștri.

Dar Codul Fiscal prevede posibilitatea direcționării a 3,5% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit: ONG-uri, unități de cult etc. (art.57(4)–(6) și art.84(2)-(4) din Codul Fiscal).

Până la 25 mai poți hotărî tu asupra destinației acestor sume. Nu te costă nimic. Impozitul pe venit oricum l-ai plătit. Poți însă dirija 3,5% din acești bani acolo unde decizi. Altfel, banii vor rămâne la stat. Și vezi bine cum gestionează statul banii noștri.

Cum procedezi?

Completează și semnează DECLARAȚIA 230. O poți descărca de AICI. Depune-o la ANAF sau trimite-ne-o scanată la o rezoluție mare, până pe 25 mai 2022.

Pe formular noi am trecut deja datele de identificare fiscală ale Fundației. Trebuie doar să completezi cu datele personale., să datezi și să semnezi. Nu mai sta pe gânduri!

Cine suntem și ce vrem

Fundaţia noastră a fost înființată de foști luptători în Rezistență, deținuți politici și urmași ai acestora. Are ca scop cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”.

De 12 ani, suntem singura instituție dedicată Memoriei Rezistenței Anticomuniste care își îndeplinește misiunea fără compromisuri. Fără cenzura corectitudinii politice. Fără falsificarea adevărului istoric. Noi nu eliminăm cultul eroilor anticomuniști pentru că au aparținut unei anumite mișcări. Noi nu eludăm noțiuni și termeni din analiza istorică, doar pentru că așa cer unele cercuri de influență din țară și din exterior.

Dacă redirecționezi cei 3,5% din impozit către Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, atunci tocmai ai ales să sprijini o luptă veche de mai bine de șapte decenii. Pentru că nu facem altceva decât să continuăm lupta pe care ei, combatanții Rezistenței anticomuniste, au dus-o cu credință și dor de Libertate. Perpetuarea memoriei lor într-o societate ale cărei valori sunt bulversate, întru împlinirea idealului lor, contituie pentru noi Testamentul cu care ei ne-au pecetluit.

Banii tăi vor susține: editarea de cărți, broșuri și reviste dedicate Rezistenței anticomuniste, organizarea de simpozioane, comemorări și expoziții, întreținerea unor monumente sau locuri de suferință (cum este Fortul 13 Jilava, crucea partizanilor de la Sâmbăta de Sus sau mausoleul de la Majadahonda-Spania, Mormântul celor fără de mormânt de la Balaciu), amenajarea Muzeului Rezistenței din București, organizarea de excursii cu elevi de liceu la Fortul 13 Jilava și în alte locuri ale memoriei martirice, ori întâlniri ale elevilor cu foștii deținuți politici, dezvoltarea Centrului de Documentare al Rezistenței – cuprinzând o bibliotecă, colecții de publicații vechi, documente inedite, înregistrări audio și video, și multe alte activități. Anul 2023 a fost declarat An Centenar Ion Gavrilă Ogoranu și vom organiza manifestări pe măsură, precum și reeditarea operei integrale a eroului.

Vino cu noi!

Dacă te simți alături de noi în îndeplinirea acestor deziderate, dacă te regăsești în acest ideal și vrei să sprijini activitatea noastră, completează Declarația 230 și depun-o la ANAF, până Joi 25 mai 2023!

Anunță-ne de depunerea declarației: astfel, vom putea urmări dacă ulterior, statul virează banii cuveniți în contul Fundației.

Pentru informaţii suplimentare, nu ezita să ne apelezi: persoană de contact, Florin Dobrescu, Tel. / SMS / WhatsApp +40722749249, mail: ogoranu@gmail.com.

Cu Dumnezeu înainte!

Coriolan Baciu, Preşedinte al Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php