Ar fi împlinit 95 de ani. Radu Ciuceanu despre Rusia și Războiul din Ucraina

1 964

Pe 16 aprilie 2023 ar fi împlinit 95 de ani Radu Ciuceanu, doctor în Istorie, fost membru al conducerii Mișcării Naționale de Rezistență din Oltenia, fost deținut politic 15 ani, una din victimele Reeducării de la Pitești, fondator al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului și Membru de Onoare al Academiei Română. În urmă cu un an, prof. Radu Ciuceanu, unul din ultimii reprezentanți de seamă ai Rezistenței românești, lăsa posterității o analiză politico-istorică și un cuvânt asemenea unui testament al istoricului de vocație pentru posteritate. Sursa: ActiveNews

VOI. CEI DIN GONDOLĂ 

Ce fericiți sunteți!Ați plecat la munte să vă odihniți în weekend și acum stați la coadă sa prindeți un locșor care să vă ducă sus, sus, cat mai departe de o lume căreia îi aparțineți. Habar nu aveți de ce se petrece în jur. Nu vă pasă daca ne mai „eliberează” o dată rușii, acum fără stea pe frunte, ca pe vremea agenților și mujicilor „tătucului” care ne-au ținut zeci de ani sub ciubotele lor de „eliberatori”.

Nu! Acum suntem liberi și să-i primim în pat, dacă e.

Să ne închinam că totuși s-au găsit unii mai înțelepți ca noi sa ne vâre într-o organizație numita NATO. Dar, mă întreb eu, cum vor răspunde șefii NATO dacă rușii își vor extinde „operațiunea specială” și vor face un exercițiu, ușor de acum, când războiul ruso-ucrainean este in toi, și pe la noi… Nici aceasta nu știm.

Între timp se dau bilete la teatru, facem schi pe munte și ne plimbăm cu telefericul, uitând că mai există și posibilități prin care puterile mari ale lumii să își motiveze retragerile, în caz de nevoie, cu sau fără scuze si explicații.

Și mă mai întreb tot eu: după 50 de ani de „fericire” comunistă, ar putea să răspundă cei de azi, cu armele în mână, ca noi, pentru a-și apăra țara, în fața unei agresiuni din ce în ce mai fățișe a Răsăritului din nou „eliberator”? Nu discut ce a făcut sau n-a făcut Ucraina. Ci faptele. Faptele clare și de necontestat. Dacă rușii nu ar fi intrat în Ucraina astăzi nu ar mai fi fost cel puțin 100 de copii uciși. Dacă rușii nu ar fi intrat în Ucraina astăzi nu ar fi fost alte mii de civili și militari – de ambele părți! – uciși. Dacă rușii nu ar fi intrat în Ucraina astăzi nu ar fi fost orașe distruse. Dacă rușii nu ar fi intrat în Ucraina astăzi nu ar fi ajuns în România aproape o jumătate de milioan de refugiați, fugiți din calea celor ce se îmbăiază în sânge, scurs de pe mâinile lor în pământurile celor invadați, de zeci și chiar de sute de ani, de la Petru I încoace.

Dar… noi mergem înainte, cu telecabina… Dacă întrebi ce reprezintă 1812 câți telegondoliști iubitori ai tropăiților de la Răsărit vor ști ce să răspundă? Și atunci era Țarul-țar. Rus-rus. Dinastie-dinastie. Romanov-Romanov. Creștin-creștin. Ortodox-ortodox. Peste numai trei zile se fac 221 de ani de când ocupantul Moldovei răsăritene s-a instalat la cârma Rusiei. Prin uciderea propriului tată.

Sângele Basarabiei nu ne mai strigă decât pe noi? Istoria nu vă trage un bocanc în cap ca să vă reveniți din adulația hipnotică? Să nu vă tragă la propriu, atunci!

Vine 27 martie acum. Spune cuiva ceva? Cine știe că toți, dar toți românii care au votat în Sfatul Țării Unirea Basarabiei – pentru vecie! – cu Patria Mamă România, au fost apoi urmăriți, prinși, aruncați în Gulag și martiriziați de ruși, eliberatorii de ieri și de azi ai tuturor popoarelor care le stau în gât?

Sute de mii de basarabeni și bucovineni au fost trimiși în lagărele de exterminare de pe tot cuprinsul Rusiei sovietice.

Iar astăzi, sub nasul lui Putin, se cântă „Moldova este a noastră… ca și Țările Baltice”! Iar Vocea Moscovei de la București ne spune că Basarabia nu a fost parte a României, „în afară de cei 22 de ani de ocupație românească”.

Iar telegondoliștii aplaudă. Slavă Rusiei, salvatoarea omenirii de „globaliști”! Vezi, Doamne, Rusia, cu KGB-ul ei criminal întins pe toată planeta, cu trese și vipuști prin toate guvernele lumii, prin toate Parlamentele europene sau nu, prin toate organizațiile mondiale, ba chiar și pe sub costumele scumpe ale unor președinți de stat, ar fi „anti-globalistă”. Pe ce lume trăiesc acești gondoliști?

Cuvântul SovRom vă e cunoscut? De arderea cărților din biblioteci ale marilor noștri gânditori, mulți deveniți colegi de temniță cu mine, ați auzit? E pentru prima oară în viața destul de lungă și încercată pe care mi-a dăruit-o Bunul Dumnezeu când aud că patriotism și naționalism înseamnă iubirea de cei care ți-au ucis și batjocorit neamul și ți-au schilodit Istoria și Țara! De cei care au tras cu tunul în Biserici, în străvechile pământuri românești ocupate samavolnic. Sau și le-au însușit pur și simplu, ca niște hoți la drumul mare, și nu le dau nici azi Bisericii Ortodoxe Române și Statului Român, de care aparțin. Că nu vor ei, „eliberatorii”.

1 aprilie vă spune ceva, telegondoliștilor? Masacrarea de către trupele NKVD ale Rusiei sovietice a peste 3000 de români, copii, femei, bătrâni, doar pentru că voiau să scape de „raiul” bolșevic, vă spune ceva? Români bucovineni uciși de Sfintele Paști. Neomartiri ce ar trebui trecuți ca mucenici – mii de mucenici – în calendare! Sângele lor nu vă strigă, neotovarășilor?

Oare cat de repede s-au uitat cei 45 de ani de despotism și suferință, oare cât de repede s-a uitat de cei un milion și jumătate de țărani care au fost băgați cu forța în colective pierzând toata agoniseala lor de zeci și sute de ani? Oare cât de repede s-a uitat de zecile de mii de arestări, de chinurile și deportările, de exterminările pe care le-a adus iadul roșu, după 6 martie 1945? De uciderea preoților și elitelor tineretului românesc.

Ca să vă simțiți bine, și mai bine chiar, luați telefericul la munte! Hrăniți-va cu ozon și voie bună! Uitați tot!

Toate suferințele unui neam, zecile de mii de morți și victime ale unui regim, speram, fără pereche în istoria noastră. Primiți gratuit bilete pentru stațiunile de la munte. Vă garantam un weekend plăcut la vară pe litoral, care poate fi împletit și cu o veritabilă invazie (ne)dorită. Atunci, pentru că v-ați uitat amintirile bunicelor, vă veți putea împărți chiar și cearșafurile de pe plajă cu eliberatorii noștri dragi.

Bucurați-va, telegondoliștilor!

Închideți ochii la tot ceea ce au indurat părinții și bunicii voștri la marile universități de convingere: Aiud, Gherla, Pitești, Văcărești, Jilava, Dej, Târgu Ocna, Târgșor, Brașov, Ocnele Mari, Peninsula, Suceava, Sighet, Râmnicu Sărat, Galați, Craiova, Brașov, Oradea, Canal, Peninsula, Poarta Alba, Salcia, Periprava, Constanța, Midia, Capul Midia, Cernavodă, Rahova, Malmaison, Uranus, Mărgineni, Miercurea Ciuc, Dumbrăveni, Mislea, România, Europa de Est.

Universități cu consilieri (sute și mii) la fel de celebri. Eliberatori. Un Stancovski. Un Saharovski, cu un Pantiușa Bodnarenko, dacă mai spun ceva, cuiva, aceste nume. Cu Brigada lor mobilă de asasini cu tot.

Bucurați-vă și tropăiți pentru a fi auziți in veselia voastră!

Poate vă va răsuna, totuși, undeva, amintirea unui cuvânt al lui Iorga: „Istoria își bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se”.

Dr. în Istorie Radu Ciuceanu, fost membru al conducerii Mișcării Naționale de Rezistență din Oltenia, fost deținut politic 15 ani, fondator al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului, Membru de Onoare al Academiei Române

1 Comment
 1. Eduard says

  Cred ca este partinitor dl Ciuceanu in acest punct de vedere. Nu apar cu nimic rautatea venita dintr-o parte sau alta insa din cate inteleg situatia, lucrurile sint confuze si amestecate:
  – Rusii au pretentia papala la suprematie, cel putin asupra lumii ortodoxe. Se considera „a treia Roma”, continuatori (ca autoritate) ai imperiului Bizantin (unde „imparatul e singurul uns al Lui Dumnezeu iar restul regilor sint pusi din mila imparatului”) si imparatul lor si-a luat njmele de „cezar”/ tar. De aici ar trebui sa intelegem BINE ca Rusia are dorinta (si pretentia) asta de multe sute de ani si a strabatut si in comunism. Ortodoxia si panslavismul sint doar pretexte de fraierit.
  Nu zic prin asta ca toti sint /au fost asa, dar ei asa sint invatati si asta e punctul lor de plecare in intelegerea lumii. Si nici nu vreau sa anulez marile lor valori, culturale sau religioase ori de alta natura, nici sa neg minunata lor inclinatie spre simplitate care-i face sa aiba o sinceritate sufleteasca cum nu am mai intalnit.
  – ororile comuniste ii sint atribuite Rusiei in mod total eronat. Toate acestea pot fi atribuite pe de-a-ntregul natiei care l-a cultivat, adus si dezvoltat in Rusia apoi l-a impus si in Romania, acum il impune in Europa si SUA.
  – A nu vedea ca neomarxismul actual este mult mai perfid, mai periculos, ca ataca mai in adanc fiinta umana, ca se foloseste de aceleasi ideologii care-au distrus si vechea Rusie, mi se pare un subiectivism acerb…
  – A nu accepta ceea ce profesori de politologie americani (de ex. John Mearsheimer) au dovedit, ca razboiul din Ucraina este provocat in mod calculat de catre SUA, tine dupa parerea mea tot de aversiunea asupra Rusiei. A pune totul in carca Rusiei este iarasi greu de crezut… A trece cu vederea faptele fratesti (e adevarat, izolate) ale armatei rusesti fata de ucrainieni si mercenari, dovedite prin filme si marturii, sint iarasi greu de trecut cu vederea.
  – Stapanirea care ne-a luat sb aripa e mult mai periculoasa decat ororile puse pe seama Rusiei. Oare chiar nu a vazut?!

  Articolul este un fragment iar eu nu stiu toata expunerea, deci poate gresesc (nu stiu cine sint gondolistii, cine sint cei care si-ar dori sa vina rusii; eu nu am intalnit sau auzit de asa ceva. Daca exista, atunci e un grup infinitezimal, nu stiu de ce l-ar analiza cineva).

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php