Istoricul și autorul Gică Manole: Rusia e dușmanul de moarte al țării noastre. Ne-a invadat de 12 ori, a dezmembrat România și a săvârșit un amplu genocid pe ambele maluri ale Prutului

4 1.002

Istoric, profesor și autor de studii esențiale despre istoria recentă, domnul Gică Manole adresează o postare dură pe Facebook, conaționalilor care susțin și aplaudă Rusia.

Gică Manole punctează un adevăr indubitabil: indiferent de forma sa statală și de criminalii care o conduc, Rusia este dușmanul de moarte al României. Statul Român a fost creat având Rusia dușman și a devenit independent tot așa. Marea Unire s-a făcut împotriva Rusiei, acest act esențial nefiind posibil fără susținerea Occidentului. 

Gică Manole la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, în toamna anului trecut

”Constat cu adâncă îngrijorare și profundă revoltă ca mulți oameni pe care îi cunosc de ani și ani dovedesc simpatie, înțelegere și sprijin față de Rusia. Pentru acești indivizi, Rusia este un miel nevinovat, iar Occidentul e un inamic de moarte… Tovarășii în cauză au memoria castrată. Sau fff scurtă. Au uitat cu desăvârșire de toate nenorocirile istorice pe care Rusia sau URSS le-au adus poporului român.

12 ocupații care însumează 50 de ani, anexarea Basarabiei în 1812, atacul criminal din 1940, deportarea a sute de mii de români în Siberia, uciderea a sute de mii de români nevinovați, jefuirea Țării în anii 1944-1960, stalinizarea României, confiscarea Tezaurului, inventarea mârșăviei cu ”poporul moldovenesc”, batjocorirea continuă a dreptății istorice, ura Rusiei față a tot ce e românesc – respectivii au uitat toate astea.

Îi tot trag cu ortodoxia rusă, cu binefacerile Rusiei… Dosarul istoric româno-rus e catastrofal. Iar Rusia s-a dovedit în istorie dușman de moarte al statului Roman. Oriunde și oricând. Rusia a distrus Marea Unire. Rusia a dat cadou Ucrainei sovietice nordul Bucovinei, Herța, sudul și nordul Basarabiei, Insula Șerpilor,Transcarpatia.

Indivizii în cauză nu vor să știe că statul român a fost creat având Rusia dușman și a devenit independent tot așa, fiindcă Marea Unire s-a realizat împotriva Rusiei. Pentru acești indivizi, care nu dau 2 bani pe religie și Dumnezeu, Rusia este maica Libertății, Credinței și Dreptății. Dacă Putin ar ocupa ACUM Basarabia, respectivii ar guița de satisfacție! Iar dacă tiranul moscovit are trece și la Vest de Prut, ar fi fericiți.

O asemenea poziție la acești oameni e o trădare pe față a României. Înseamnă o ticăloșie de neiertat… Le spun tovarășilor în cauza că fără Occident nu se realiza Unitatea Națională în 1918-1919, că același Occident ne-a ferit de soarta Cehoslovaciei în anii lui Ceaușescu. Tot Occidentul ne va ajuta sa refacem Unirea.

Acești bastarzi cu mintea creață care iubesc Rusia și nu dau 2 bani pe România să știe că le cunosc bine gândirea de slugi și trădători. Și că nu vor găsi la mine iertare sau înțelegere. Față de adevaratele și marile interese ale Statului Roman voi fi veșnic neiertător. 

Prostie, orbire, trădare… Mulți sunt și se simt ca peștii în apă în România. Până când??? Trebuie pus botniță la așa oameni… Trebuie puși sub acuzare… Și pedepsiți. Când pui în pericol interesele României, iertare și liberă expresie nu există.

Aștept laudele voastre către Maica Libertății, tovarășilor cu minte puțină. Și scurtă, desigur…”.

4 Comments
 1. Pui de Dac says

  La ora actuală suntem prinși între două dictaturi, una hard ruso-chineza și una soft care tinde și ea să devină hard dar cu mare viclenie și nesimțită de majoritatea oamenilor cea americano- eurosovietica… E o iluzie că Occidentul ne va ajuta. Va „ajuta” la distrugerea sufletelor tinerilor și copiilor prin introducerea în școală a ideologiei sexo-marxiste, va „ajuta” la integrarea mai eficientă în noua dictatură digitală plănuită de amicii lui xi jinping de la Davos…etc.

  1. dan says

   Și eu cred asta !

 2. Ion says

  Domn profesor, cu deosebit respect va spun acel gradat din Servicii care v-a dat rugamintea sau ordinul sa postati mesajul este un MARE IDIOT, chiar fiind securist si chipurile informat, chiar e interceptarile lui facute Ambiental. Se dovedeste iar fara prea multa greutate cata ptostie zace in servicii la „Specialii” platiti prea regeste!

  Ati fost manipulat prea usor domn profesor, respectivul securist e un cretin increzut!

  Va transmit cordiale salutari si respect, aprecieri pentru munca dumneavoastra!

 3. dan says

  Și de aceea se asociază cu o pro rusă notorie – D. Șoșoacă ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php