Premieră: CNA ar putea pedepsi o emisiune difuzată pe Youtube! EVZ este chemat la ordine pentru un podcast în care a fost invitat Dan PURIC

0 1.101

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a chemat Evenimentul Zilei la o ședință, din cauza unui podcast difuzat pe pagina de youtube a publicației, a anunțat directorul general Dan Andronic. Conform adresei CNA, instituția a primit un raport de monitorizare pentru podcastul lui Ionuț Cristache, în care invitat a fost actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric.

„Membrii Consiliului au vizionat secvenţe relevante din programul sus-menţionat, iar în urma dezbaterilor din şedinţă, au decis să vă adreseze invitaţia de a participa la următoarea şedinţă publică a CNA, care va avea loc marţi, 14 martie 2023, începând cu ora 10.00, la sediul instituţiei din Bulevardul Libertăţii nr. 14, sect. 5, Bucureşti, sala Ralu Filip, et. 6”, se menționează în adresa CNA.

În replică, EVZ a anunțat că „la ședința CNA vom participa doar după ce vom primi materialele solicitate, înregistrarea video a ședinței CNA și raportul de monitorizare.

O altă condiție este ca să existe o opinie legală care să certifice autoritatea acestui organism asupra conținutului aflat pe YouTube, destul de vagi chiar și în baza modificărilor operate în iunie 2022.

Așa cum am făcut de fiecare dată ne vom adresa tuturor organizațiilor media și instanțelor de judecată. Este datoria noastră de jurnaliști de a apăra libertatea de exprimare și independența opiniilor în fața unor presiuni cu caracter politic”.

Probabil că CNA se prevalează de noua lege a audiovizualului, despre care presa a mai scris aici. Conform EVZ, juriștii consultați de organizația media afirmă că CNA nu are autoritate peste online.

Emisiunea incriminată de CNA este mai sus.

sursa: R3Media

Foto Ionut Cristache/ Facebook

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php