Rusia generează tensiuni artificiale și narațiuni agresive la adresa R.Moldova. Chișinăul NU este singur în fața amenințărilor. Premierii Ciucă și Recean, declarații la București

2 882

Chișinăul nu este singur în fața provocărilor cu care se confruntă și știe că se poate baza pe cel mai important partener al său, Bucureștiul. Conform Podul.ro, declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său român, Nicolae Ciucă. 

Este natural ca prima mea vizită peste hotare să fie la București, care este principalul nostru partener, ne-a ajutat să depășim criza energetică și este avocatul nostru în Uniunea Europeană. Relația noastră e dezvoltată prin numeroase proiecte comune. Ne dorim aprofundarea parteneriatului strategic. România e și cel mai important partener comercial al R. Moldova. În curând vom avea piețe financiare integrate. Oamenii noștri de afaceri vorbesc aceeași limbă. Prin transpunerea legislației europene la Chișinău, companiile române vor primi și mai multe oportunități”.

Primul ministru al Republicii Moldova, Dorin Recean

Premierul Republicii Modova a notat că a vorbit cu premierul Ciucă și despre dezvoltarea parteneriatului strategic în domeniul energetic, precum și despre susținerea României pentru integrarea europeană a R. Moldova.

Cred că domeniul are un mare potențial în colaborarea noastră. Vreau să vă mulțumesc pentru suportul oferit în această toamnă, a fost critic și determinant. Bucureștiul și companiile energetice române au fost alături de noi, ca de fiecare dată. Cu privire la aderarea la UE, am discutat despre detașarea temporară la Chișinău a experților români pentru consultarea instituțiilor noastre în acest proces. Este o perioadă dificilă din cauza războiului Rusiei. Apreciez mesajul ferm al Bucureștiului, transmis săptămâna trecută de Klaus Iohannis, știm că R. Moldova nu este singură în fața provocărilor” a conchis Recean.

Primul ministru al Republicii Moldova, Dorin Recean

La rândul său, premierul României, Nicolae Ciucă, și-a exprimat susținerea pentru R. Moldova în fața agresiunilor hibride.

Am discutat despre efectele războiului asupra R. Moldova pe plan de securitate, energetic și economic. Asistăm la crearea artificială de tensiuni și narative agresive la adresa R. Moldova. Am asigurat de susținerea României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova în frontierele sale recunoscute la nivel internațional. România promovează necesitatea susținerii R. Moldova pe mai multe planuri pentru a rezista presiunii Rusiei. Vom promova măsuri în domeniul securitar al rezilienței, crearea unei misiuni civile a UE pentru R. Moldova”.

Primul ministru Nicolae Ciucă

Șeful executivului de la București a mai asigurat de susținerea României pentru parcursul european al R. Moldova.

Am discutat agenda de integrare a R. Moldova în UE, eforturile Chișinăului pentru reformarea justiției, statului de drept și însănătoșirea mediului economic. Am asigurat de susținerea pentru integrarea europeană, am discutat despre liberalizarea completă a comerțului sau reducerea tarifului de roaming. România a demonstrat că este cel mai sincer partener al R. Moldova. Vă asigur că vom rămâne deschiși în continuare la nevoile dumneavoastră” a notat premierul român.

Primul ministru Nicolae Ciucă

Ciucă a amintit despre proiectele de infrastructură demarate de București pentru a interconecta malurile Prutului și a reiterat necesitatea de a folosi cât mai bine oportunitățile de afaceri în ambele state.

Amintim că Dorin Recean întreprinde astăzi prima sa vizită în străinătate după numirea în funcția de prim-ministru.

El a fost invitat de către prim-ministrul Nicolae Ciucă să participe la ședința Guvernului României.

2 Comments
  1. Pui de Dac says

    Rahat în ploaie! Doi sclaveti jalnici… Într-adevar rusii se agata de Moldova care nu a fost niciodata a lor decat prin rapt…spre deosebire de Ucraina unde chiar a început istoria lor. Dar sclavetii ăștia doi chiar nu merita promovati. Cum nici tauber și sor urmasii bolșevicilor nu merita promovati, cum a făcut conationalul lor ciutacu…Oricum slabiciunea jalnicului senil bideu, impus de oculta ca pres. prin niște alegeri fraudate grosolan, invita practic la agresiuni ale altor state pe rusi și pe chinezi…Mai ales după ce întreaga lume a văzut retragerea dezastruoasa din Afghanistan. Cât despre retorica noastră belicoasa bazata pe NATO e puțin ridicola. NATO și americanii ne vor „apăra” în sensul că se vor bate cu rusii până la ultimul român…cum se întampla acum cu ucrainenii…Noi ar trebui să fim mai intelepti și să nu ne lasam tarati în acest conflict care nu poate aduce nimic bun atâta timp cât dacă Doamne fereste izbucneste pe scara larga se va purta între puteri nucleare…dar cu asemenea sclaveti jalnici la conducerea…slabe sanse…

  2. ion gerulea says

    Ai dreptate Puiule de dac cu pruvire la intelepciunea care trebue pusa pe firmament de catre noi romanii,dar cu cine?Cu niste ticalosi de guvernanti.Astia care nu stiu nici sa se semneze.Fac totul impotriva vrerilor noastre firesti ca fiinte umane.Romania a ajuns o colonie a multinationalelor care fura si fac ce pielea lor vor in Romania.O apropiere de rusi poate ar face sa bombardeze vasele alea care dragheaza in Bastroe,pentruca Romania nu mai are forta fizica necesara sa se impuna.Armata este o stafie.Nemernicii au distrus simtul de aparare al poporului nostru.Romania nu mai are ostasi,Romania are doar colonei si generali de pae cu indemnizatii ce sfideaza orice bun simt.O minune,doar o minune va salva tara noastra.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php