Noi documente Twitter dezvăluie modul cum angajații gigantului social media l-au INTERZIS pe TRUMP

0 1.315

Cea de-a patra serie de dezvăluiri-bombă „Dosarele Twitter” publicate de Elon Musk scoate la iveală modul în care angajații din cadrul companiei au făcut eforturi pentru a aplica modificări ale politicii pentru a-l interzice pe președintele de atunci Donald Trump, după evenimentele de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Într-o serie de postări pe Twitter, jurnalistul independent Michael Shellenberger a dezvăluit comunicări interne între directorii de nivel înalt în legătură cu o nouă regulă aprobată de șeful Twitter de atunci, Jack Dorsey, regulă care prevedea suspendarea permanentă a conturilor cu cinci încălcări ale regulilor.

„Schimbul dintre [fostul șef de încredere și siguranță al Twitter, Yoel] Roth și colegii săi arată clar că aceștia au insistat ca @jack să impună restricții și mai mari asupra discursului pe care Twitter îl permitea în chestiunea alegerilor”, a scris Shellenberger.

Într-un schimb din 7 ianuarie dezvăluit de Shellenberger, Roth îi spune unui director de vânzări că Twitter „își schimbă” abordarea față de Trump cu privire la politica de lungă durată a companiei privind excepțiile de interes public, politică pusă în aplicare pentru a oferi o protecție privind conținutul postat de către oficialii aleși.

Politica prevedea că postările aleșilor care încalcă regulile Twitter pot rămâne doar „în cazul în care contribuie direct la înțelegerea sau discutarea unei chestiuni de interes public”, a spus Shellenberger.

Presiunea de a-l interzice pe Trump pe Twitter a venit atât de la persoane de la nivel înalt, cât și de la persoane influente, precum Michelle Obama, și de la proprii angajați ai Twitter, mai arată postările lui Shellenberger.

Jurnalistul a distribuit un alt mesaj al lui Roth, în care acesta afirma că inginerii companiei doreau să-l interzică definitiv pe președinte. „Oamenii cărora le pasă de acest lucru… nu sunt mulțumiți de situația în care ne aflăm”, a spus Roth.

Ca răspuns, un alt angajat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a spus că, deși interzicerea contului lui Trump ar putea fi răspunsul „evident și simplu”, ar putea exista multe obstacole care să îi împiedice să ducă la îndeplinire planul.

Însă a doua zi, pe 8 ianuarie 2021, platforma a anunțat că interzice contul lui Trump, după ce o analiză a constatat că postările sale ar fi instigat la atac. Twitter a suspendat pagina „din cauza riscului de incitare în continuare la violență”.

Twitter declarase anterior, în 2018, că blocarea liderilor mondiali sau eliminarea unor postări controversate ar face să „ascundă informații importante” și, „cu siguranță, ar împiedica discuțiile necesare despre afirmațiile și acțiunile lor”.

Shellenberger a scris că factorii de decizie de la Twitter nu au arătat „nicio îngrijorare cu privire la [încălcarea] libertății de exprimare sau la implicațiile asupra democrației pe care le poate avea o interdicție”.

Cu toate acestea, cel puțin un angajat junior s-a opus interzicerii președintelui. Shellenberger a spus că angajatul, al cărui nume nu a fost menționat, a fost singurul care și-a exprimat îngrijorarea că măsura va împiedica libertatea de exprimare pe platformă.

„Aceasta ar putea fi o opinie nepopulară, dar decizii ad-hoc precum aceasta, care nu par să fie bazate pe politică, reprezintă, în opinia mea, o pantă alunecoasă și reflectă o problemă dictatorială”, a spus angajatul.

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php