FOTO. Corneliu Codreanu, comemorat la Tâncăbești. Sute de persoane s-au recules la locul asasinatului. Au fost prezente delegații naționaliste din Franța, Bulgaria și Cehia

0 2.531

Sute de persoane, între care foarte mulți tineri, s-au adunat sâmbătă, 26 noiembrie 2022, la troița monumentală de pe liziera pădurii Tâncăbești, de pe DN1 (județul Ilfov), pentru a participa la comemorarea întemeietorului Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Ca în fiecare an, ceremonia religioasă a fost organizată de urmașii legionarilor. Alături de militanții Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei și Fundației Buna Vestire, au participat delegații ale Asociației Noua Dreaptă, Asociației Frăția de Cruce Valeriu Gafencu, Cruciadei Românismului, Asociației 41 pentru România.

Alături de români, au fost prezente delegații ale unor organizații naționaliste din străinătate. Este vorba de: Partie Nationaliste Francais, continuator al Partidului Francist interbelic și al L’Oeuvre Francais, reprezentat de Yvan Benedetti, Pierre-Marie Bonneau și Sebastien Portalier; unsprezece delegați ai Uniunii Naționale Bulgare (BNS), continuatoare a interbelicei Uniuni a Legiunilor Naționale Bulgare, condusă de Plamen Dimitrov, și trei delgați ai mișcării cehe Naționaliștii.

După rânduială, un sobor de preoți a oficiat slujba de pomenire pentru sufletele lui Corneliu Zelea Codreanu și a celorlalți 13 comandanți legionari asasinați, la ordinul lui Carol al II-lea, în noaptea de 29-30 noiembrie 1939, în timp ce tinerii au stat de gardă în jurul troiței, purtând drapele tricolore, ale Noii Drepte, dar și ale delegațiilor venite din străinătate.

Au susținut cuvântări: Coriolan Baciu, președintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, Pierre-Marie Bonneau, din partea Partie Nationaliste Francais, Plamen Dimitrov, liderul Uniunii Naționale Bulgare, Alexandru Balcu, din partea Noii Drepte și Florin Dobrescu (Fundația Ogoranu).

Au fost strigate numele celor uciși, iar participanții au răspuns pentru fiecare din ei: Prezent!, după care a fost intonat Imnul legionarilor căzuți.

Seara, la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu din București, a avut loc o întâlnire între reprezentanți ai acestei organizații și delegații din Franța, Bulgaria și Cehia, în cadrul căreia s-au purtat discuții în vederea strângerii legăturilor dintre acestea și identificării unor strategii în vederea luptei comune pentru păstrarea identității fiecărei națiuni, a apărării credinței creștine, familiei și memoriei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php