Eveniment memorial la FORTUL 13 JILAVA. In memoriam luptătorii anticomunişti paraşutaţi de aviaţia militară americană în România comunistă

1 3.243

Luptătorii parașutați de aviația militară americană și executați de comuniști în 1953 vor fi comemoraţi şi anul acesta, conform tradiţiei, SÂMBĂTĂ 29 OCTOMBRIE, la FORTUL 13 JILAVA (jud. Ilfov), printr-un pelerinaj memorial.

  • La ora 11,oo va începe o vizită a fostei închisori politice.
  • La ora 13,oo, în spatele Fortului, la Crucea Parașutiștilor, va avea loc o ceremonie de comemorare a eroilor paraşutaţi de aviaţia militară SUA în România ocupată de comunişti, între 1951 şi 1953, şi executaţi la 31 octombrie 1953 în Fortul 13 Jilava, împreună cu susţinătorii lor locali.

Pentru vizitarea Fortului 13 Jilava se pot înscrie 50 de persoane. Înscrierea se face prin SMS/WhatsApp 0722749249 sau pe e-mail: ogoranu@gmail.com. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii. Cei care solicită înscrierea după completarea listei, vor fi înscriși pentru o vizită la o dată ulterioară.

Cei înscriși vor fi prezenți la 10,45 la poarta Penitenciarului Jilava (comuna Jilava, str. Sabarului nr. 1 – din Şos. de Centură), cu actul de identitate (CI/BI/paşaport).

Cei interesaţi să participe, se pot adresa, pentru orice informaţii, la tel 0722749249 sau pe e-mail ogoranu@gmail.com, persoană de contact Florin Dobrescu.

1 Comment
  1. . says

    Nemernicii de americani vorbitori de limba idis i-au trimes la moarte pe patriotii romani constienti,de altfel de sacrificiul lor.Legionarii au transformat actul mortii lor in victorie peste timp.Asa infiintasera Detasamentul Mortii,organizare a mortii lor pe altarul patriei.Miscarea Legionara a lui Corneliu Codreanu a insemnat Romania luata in totalitate ca Biserica in sufletele martirilor,luptatori totali cu hidra comunisto-cazara jidaneasca,Biserica pe altarul careia ei legionarii impreuna nu neamul romanesc,si-au adus ultima suflare in fata lui Iisus Cristos Domnul Dumnezeul lumii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php