Teroriștii ideologici de la Elie Wiesel lovesc un luptător anticomunist

6 4.623

Institutul Național pentru Studiul Holocaustului din România “Elie Wiesel”, prin al său director, fost propagandist comunist și fiu de terorist ideologic, Alexandru Florian, s-a reactivat brusc după mai bine de șase luni, și și-a vărsat din nou veninul antiromânesc. De astă dată, victima linșajului comis sub antet guvernamental (INSHR-EW este subordonat direct primului ministru) este un fost deținut politic din perioada comunistă, luptător împotriva regimului totalitar de tristă amintire, susținător al grupului de rezistență armată din Munții Maramureșului condus de profesorul Aurel Vișovan. Recent, dl Petru Codrea a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Sighetul Marmației. Comunicatul Institutului Elie Wiesel spune despre ultimul erou al luptei anticomuniste din Maramureș că “acesta este ultimul supraviețuitor al grupului membrilor Frățiilor de Cruce (organizația de tineret a Mișcării Legionare) din Sighet. Petru Codrea este considerat de către primarul orașului Sighet “un veritabil model de demnitate și moralitate creștină”, deși Petru Codrea evocă și astăzi, nostalgic, trecutul său legionar sau momentul jurămȃntului legionar. Solicităm autorităților locale să iasă din inadecvare și să retragă titlul de cetățean de onoare recent acordat”, se spune în comunicatul INSHR-EW.

A doua zi după acordarea titlului de cetățean de onoare bătrânului luptător, autoritățile locale aveau să reinaugureze casa memorială Elie Wiesel din Sighetul Marmației. În accepția institutului care poartă numele acestuia, doar o parte a Memoriei este permisă. Cealaltă, lupta anticomunistă și imensa suferință la care regimul comunist i-a supus pe cei care au îndrăznit să i se opună, este interzisă. De ce? Pentru că așa vrea Alexandru Florian, propagandist al PCR, fiul unui înalt politruc bolșevic, unul din teroriștii ideologici veniți la putere pe tancurile ocupantului sovietic pentru a spăla pe creier tineretul român. Pentru că așa vor săpânii săi de la Muzeul Holocaustului din Washington, Ioanid și Shafir, alți politruci comuniști năpârliți și convertiți în bussines-man-i ai suferințelor evreiești. Acești indivizi care ani la rând au susținut o demențială campanie îndreptată împotriva legionarismului și a unui antisemitism în realitate inexistent în România, pentru ca astăzi Ministerul de Externe de la Moscova să incrimineze România ca stat protector al nazismului și legionarismului, bazându-se tocmai pe tezele acestor inconștienți. Ale lor și ale fraților Muraru, trepădușii administrației Iohannis, care au dus o politică pe care o Rusie amenințând întregul continent o întoarce azi, asemeni unui bumerang, împotriva României, pivotul alianței nord-atlantice la Marea Neagră.

Paradoxul este că adresa INSHR-EW relevă încă o dată un adevăr istoric incontestabil: legionarii au reprezentat cel mai viguros filon al luptei de rezistență împotriva ocupației sovietice. Ocupație ale cărei direcții de represiune și de teroare culturală au fost conduse, în anii celui mai negru stalinism, în proporție covârșitoare de etnici evrei. Pentru a mia oară vom preciza că nu culpabilizăm poporul evreu pentru crimele și abuzurile comise de unii reprezentanți ai săi. Suntem împotriva generalizărilor pe criterii etnice sau politice. Dar este revoltător ca funcția de director al institutului destinat studiului Holocaustului să fie ocupată, după 70 de ani, tot de un etnic evreu, mânjit, el și familia sa, de colaboraționismul cu totalitarismul roșu. Azi, comunistul Alexandru Florian îl acuză, asemenea unui komisar bolșevic, pe luptătorul anticomunist Petru Codrea, așa cum în urmă cu 70 de ani, tovarășii tatălui lui Alexandru Florian îl mai acuzaseră și condamnaseră o dată. Nicăieri Istoria nu se repetă așa cum se întâmplă în România. Și parcă nicăieri autointitulații luptători împotriva antisemitismului nu generează, cu bună știință cred eu, atâta antisemitism ca acest institut.

Iar situația a devenit insuportabilă. Pentru că, de ani de zile, luptătorii anticomuniști și urmașii lor sunt umiliți, discriminați, iar memoria Rezistenței este literalmente prigonită. Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și președintele său, Octav Bjoza, au fost nu o dată ținta batjocurii acestor politruci, iar Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, singura instituție de drept privat care luptă fără menajamente pentru apărarea memoriei anticomuniste este ținta unei campanii de ură și de izolare impusă de autoritățile statului român.

Și atunci, întreb și eu pe Președintele României, pe primul ministru și membrii camerelor Parlamentului, Serviciul Român de Informații și Ambasada SUA: ce s-a schimbat, după 33 de ani de la căderea regimului comunist?


 

6 Comments
 1. . says

  Daca nu se iau masuri impotriva jidanilor care continua teroarea inaintasilor lor din preajma si din interiorul celui deal doilea razboi mondial,Romania cat si Europa va cadea rapusa in ghiarele de lux ale acestora.Jidanii mint cu convingere si sub juramant talmudic impotriva a tot ce nu e jidan.Prin actiunile lor teroriste calaca in picioare cele mai sfinte si gingase sentimente umane.Ei nu au mila pentruca traesc in lumea lor”superioara”unde nu exista oameni ci numai animale care sa le satiosfaca toate doleantele.Priviti la individul din poza si va ingroziti fratilor.El sta cu mana pe mitraliera fiing gata in orice momernt sa traga in voi.Nu e de gluma.El si toti”revolutionarii”din dec.’89 sant dusmanii ascunsi ai poporului roman,dusmani pe care voi ii aplaudati si-i sustineti cu salarii triple decat media romanilor.Afara cu ei din tara,din casa voastra si chiar si din cimitirele lor pe pamant romanesc.

  1. Andrei says

   Acest comentariu agramat nu face decât sa dea apa la moara celor care acuza dreapta românească de extremism. Sigur ca este o nedreptate, dar nu asta este calea de răspuns.

 2. Vasile Zarnescu says

  Ciracii lui Alexandru Florian-Fenstein, așa-zișii „evrei”, nu sunt nici măcar „jidani”. Deși idioții se declară jigniți de apelativul „jidan” (ca și țiganii de apelativul țigan), ei ar trebui să fie mîndri cînd sunt denumiți jidani, fiindcă termenul jidan este deformarea fonetică a cuvîntului german „Die Juden”, care provine din latinescul iudeus/iudei. Așadar, cuvîntul jidan, adus în România (în Țările Române) chiar de jidanii negstori, veniți din orașul german Leipzig – zis, în epoăî, Lipsca, de aici „str. Lipscani” -, le conferă un pedigri nobil, de sorginte latină. Dar acești „jidani” sunt prea tîmpiți și prea inculți ca să știe asta.
  Cuvântul „evrei” este o născocire livrescă făcută de Cahal, care își stabilise centrul în Imperiul Țarist, începînd de prin secolul al XIV-lea.
  Nu există nici un individ, în Biblie, cu numele de Evreus/Ebreus, ca să dea numele de „evrei” descendenților săi și, respectiv, limba „ebraică”. După 1945, cuvîntul „evrei” a fost impus în presă și, în genere, în literatură, de cohorta de „evrei” veniți pe tancurile sovietice, în frunte cu Ana Pauker, alias Hannah Robinsohn. Dar jidovii – numiți așa în arealul slav – se numesc ei înșiși ashkenazi și sunt vorbitorr de idiși! Ca atare, la teatrul Barașeum, înființat de poetul Radu Gyr, în vremea guvernării legionare, denumit acum Teatrul Evreiesc de Stat (!), madam Maia Morgenstern (care are trei copii cu trei bărbați, dar a fost căsătorită numai cu doi dintre ei! – vezi discursul rabinului Eli Kaufman aici: https://www.incorectpolitic.com/rabinul-elie-kaufman-despre-teroristii-de-la-institutul-elie-wiesel-in-romania-nu-exista-antisemitism-dar-antisemitismul-aduce-bani/). se vorbește numai în IDIȘ/YDDISH. Iar ignoranta ex-primăriță Gabriela Firea-Pandele era foarte mîndră că organiza „al treilea festival de limbă idiș la TES”: cf. https://www.incorectpolitic.com/gabriela-firea-uportera-a-holocaustului/
  Deci, ca să nu se mai simtă „jigniți” – cum pretinde impostoarea Maia Morgenstern, escrocul cu dosare penale mușamalizate de Parchet Maximilian Marco Katz (pe numele din buletin Matei Marcu Katz!) -, folosiți numai cuvîntul așkenazi și, în paranteză, jidovi, ca să înțeleagă tot omul cine sunt ashkenazii, adică așa: „așkenazi (jidovi)”.

 3. Măcău says

  Jos cu comuniștii

 4. Moraru+Ionut says

  Comentariile sunt foarte bune. Ba exact asta este felul in care trebuie raspuns. Faci kaKatz, Cacatz mananci!

 5. Pui de Dac says

  Acest florian e autorul unei carti marxiste despre ateismul stiintific apăruta în iepoca de aur parca la editura politica… O odrasla de bolșevic venit pe tancurile sovietice, taica-su radu florian a fost profesor de marxism leninism la St. Gheorghiu… ăsta vrea să se revina la tribunalele bolșevice de dupa 44 sau ce?! Să aiba grija că de data asta poporul român îl va judeca! Și pe toți tradatorii de la guvernare care l-au susținut să ne ponegreasca eroii și Martirii pe banii nostri!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php