ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 12-a. Sâmbăta de Sus (Făgăraș), 22-24 iulie 2022. Tema ediției: „Apărători ai memoriei Rezistenței. In memoriam Constantin Iulian și Gheorghe Jijie, la 10 ani de la trecerea în veșnicie”

0 819

Și în acest an, tradiționala comemorare a luptătorilor în Rezistența armată anticomunistă din Munții Făgărașului va fi însoțită de manifestările cultural-memoriale reunite sub titulatura Zilele Rezistenței. Vom organiza simpozioane, lansări de carte, drumeții, proiecții de film, expoziții documentare și alte activități, toate în ambianța plină de istorie a Mănăstirii Brâncoveanu, ctitoria brâncovenească de la Sâmbăta de Sus.

Tema acestei ediții este dedicată acelor luptători în Rezistență care, după 1989, nu și-au găsit odihna. Ei și-au investindu-și toate resursele și energia în lupta pentru descoperirea și promovarea adevărului despre Rezistența anticomunistă și crimele regimului totalitar, pentru un proces al Comunismului în România, pentru dezgroparea din uitare a celor exterminați, dar și a călăilor acestora, în condițiile în care sistemul de după 1990 a continuat politica de menținere a conspirativității, a secretului de stat asupra atrocităților din cei 45 de ani de comunism, protejându-i pe martii vinovați de genocid și crime împotriva umanității.

Vom publica în curând și programul celor trei zile de manifestări.

Vă așteptăm pe toți cei care simțiți chemarea acestor repre de demnitate a neamului românesc, pe toți cei care alcătuiți marea comunitate a celor ce îi iubim și respectăm pe cei jerfiți în lupta cu comunismul ateu.

Îndemnăm pe cei ce doresc să participe, să își procure din timp cazare la pensiunile din zonă, având în vedere că perioada respectivă este una foarte aglomerată pentru facilitățile turistice ale regiunii.

Pentru informații referitoare la participare, detalii organizatorice, protocol, presă: Tel./WhatsApp: +40722749249, E-mail: ogoranu@gmail.comwww.ogoranu.rohttps://www.facebook.com/Ogoranu, persoană de contact: Florin Dobrescu, secretar al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php