Cronica Fundației Ogoranu. Manifestări memoriale sibiene. „Rolul rugăciunii în lupta anticomunistă a poporului român”

0 1.891

Pentru a marca “Anul omagial al rugăciunii în viața  Bisericii și a creștinismului“ și “Anul comemorativ  al sfintilor isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț“, Fundația Ion Gavrilă Ogoranu – Filiala  Sibiu a ținut să fie prezentă și a organizat, la o biserica din Sibiu, o comemorare  însoțită de o conferință cu tema “Rolul  rugăciunii în lupta  anticomunistă a poporului român“.

Evenimentul, la care  au  participat peste 50 de persoane, a debutat cu un parastas,oficiat de trei  preoți, în memoria a doi luptatori neînfricați contra comunismului: Horia Sima, Comandant al Mișcării Legionare , la 29 de ani de la moarte, și respectiv Dan Boghiu, având gradul de comandant  legionar, membru in Consiliul  Politic al Mișcării Legionare din exterior, precum și în comitetul de construcție al monumentului  de la Majadahonda, de la a carui moarte s-a  împlinit de curand un an.

Moderatorul conferinței, care a și susținut un impresionant discurs, a fost Sorin Olariu, seful  filialei Sibiu a Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, care a subliniat semnificația tridimensională a rugăciunii , rolul acesteia și biruința în închisorile comuniste, în lupta din munți și în exilul amar. A urmat conferința despre „Rolul  rugăciunii în lupta anticomunistă a poporului  român”.

Dl. Coriolan  Baciu, presedintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, a recitat câteva versuri din  lirica foștilor deținuți politici care au avut ca  armă și speranță, în inchisorile comuniste, rugaciunea: Radu Gyr, Arsenie Papacioc, pr. Iustin Pârvu.

A urmat prof. universitar Corvin  Lupu,  care a arătat atât rolul rugaciunii în temnițele comuniste, cât și în zilele noastre,  când noi și felurite forme de represiune contra  neamului românesc și contra creștinismului își  fac apariția, încercând să impună regulile  marxismului cultural și corectitudinii  politice.

Prof. dr. Tiberiu  Costăchescu a încheiat seria  cuvântărilor cu un mesaj cald și o trecere în revistă a valorilor  spirituale ale neamului românesc, a păstrării nealterate a specificului național și creștin al acestora, precum și speranța că rugaciunea și efectele ei nu au fost învinse de comunism și nu vor fi  înăbușite nici de tăvălugul  mondialismului  globalist.

În final, preoții parohiei ne-au prezentat istoria  sfinților isihaști și rolul moaștelor în credința  românească,  precum și valoarea lor în conștiința neamului românesc .

A consemnat Fundația Ion Gavrilă Ogoranu – Sibiu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php