LA MULȚI ANI, LUCIA HOSSU LONGIN!

2 3.318

Astăzi ne îndreptăm gândurile către doamna Lucia Hossu Longin, cu ocazia zilei de naștere, împreună sentimentele de recunoștință pentru colosala operă de a fi realizat cea mai mare arhivă video a demnității și luptei poporului român împotriva ocupației comuniste. Datorită domniei sale, noi, tinerii Revoluției​ din 1989, am aflat de timpuriu Adevărul istoric despre ceea ce se petrecuse în timpul Rezistenței, precum și în închisorile și lagărele comuniste.

A înfruntat cu un curaj deosebit șicanele și presiunile uriașe la care era supusă de conducerea neocomunistă a Televiziunii Române, continuând, săptămână  de săptămână, realizarea serialului Memorialul Durerii, pe care politrucii îl programau doar la miezul nopții, pentru a fi urmărit de cât mai puțini români. Și totuși, românii se uitau la Memorialul Durerii. Și totuși, în România acelor ani de continuitate comunistă, se deșteptau conștiințe.

Și astăzi, după 30 de ani, Lucia Hossu Longin continuă să producă noi și noi episoade, deplasându-se în țară, filmând, răscolind în arhivele Securității, pentru a scoate, săptămâna, pe micile noastre ecrane, adevărul despre crimele comunismului și despre demnitatea cu care mii și mii de români s-au opus acestuia.

Nici astăzi nu sunt puțini ce care vor să o oprească pe Lucia Hossu Longin, numai că astăzi ei se află înregimentați sub alte drapele și sigle de partid. Comunismul are o abilitate fantastică de a-și schimba înfățișarea exterioară. Detractori, aceiași care își permit să insulte memoria victimelor Experimentului Pitești ori să-și propună „demitizarea” lui Ogoranu și a Rezistenței armate anticomuniste, sprijiniți de lobby-ul unor cercuri care lucrează la îngroparea Memoriei demnității românești, duc o campanie de împroșcare cu noroi a imaginii doamnei Lucia Hossu Longin. Dar este aproape vremea când toate minciunile și intrigile lor vor fi date la lumină.

La mulți ani, Lucia Hossu Longin! La cât mai multe episoade Memorialului Durerii! Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu

2 Comments
  1. IO...gerules says

    Doamna Hossu(cu doi de S)nu iese la proteste pe strazi,alaturi de cei pe care ai prezinta pe sticla televiziunilor din Romania unde nicio televiziune,nici un canal TV nu e romanesc.Totul este un fals.Muzica populara,o pacaleala,muzica de taraf o pacaleala,muzica lui Geoege Enescu prezentata cu forta intr-o tara care nu mai e a romanilor.Ce ne facem.Unde o sa ajunga Romania,daca lumea doarme?cum e clipa astrala Romaniei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php