Patriarhia Română despre adoptarea Raportului Matic: Înlocuiește protejarea drepturilor fundamentale cu ideologii șocante care ignoră problemele și nevoile reale

0 1.167

Patriarhia Română, prin reprezentanța sa de la Bruxelles, a criticat adoptarea Raportului Matic, afirmând că este semnul unei tendințe tot mai pronunțate la nivel european, „ de a înlocui protejarea drepturilor fundamentale – dreptul la viață, la libertate de conștiință și drepturile părinților – cu ideologii șocante care ignoră problemele și nevoile reale, amplificând în schimb diviziunile dintre popoare, culturi și state în Europa actuală”.

„În contrast flagrant cu Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene, care prevede în mod clar că [reglementările în] domenii ca sănătatea și educația sunt exclusiv de competența statelor membre, Raportul Matić încearcă să creeze impresia unui consens global cu privire la subiecte care de fapt rămân extrem de sensibile în interiorul familiei statelor membre UE”, se arată într-o informare publicată pe site-ul reprezentanței, citată de agenția Basilica.

„Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene ia act cu regret de acest rezultat, care este semnul unei tendințe tot mai pronunțate la nivel european de a înlocui protejarea drepturilor fundamentale – dreptul la viață, la libertate de conștiință și drepturile părinților – cu ideologii șocante care ignoră problemele și nevoile reale, amplificând în schimb diviziunile dintre popoare, culturi și state în Europa actuală.”

La dezbaterile din Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Gen (FEMM) a Parlamentului UE, „numeroși reprezentanți ai societății civile au subliniat contrastul flagrant dintre intenția nobilă a raportului și numeroasele lui aspecte controversate, care ies din aria de competență a Uniunii Europene”, informează reprezentanții BOR de la Bruxelles.

Raportul Matic, adoptat de către Parlamentul European vineri 25 iunie, prevede un „drept la avort”, precum și dreptul „bărbaților transgen de a naște”. De asemenea, documentul stipulează eliminarea refuzului de conștiință al cadrelor medicale. Singurii parlamentari români care l-au votat au fost cei de la ussrplus.

via R3Media

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php