Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român

1 1.211

La sărbătoarea Înălțării Domnului şi Ziua Eroilor, joi, 10 iunie 2021, după Sfânta Liturghie, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele închinate acestora, din ţară şi din străinătate.

Apoi, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe au fost trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920.

Această decizie a fost consfinţită prin alte două Hotărâri Sinodale din anii 1999 şi 2001, prin care această zi a fost proclamată sărbătoare națională bisericească.

Prin legea 379/2003, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

Reamintim că la fiecare Sfântă Liturghie sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

1 Comment
  1. IO...gerules says

    Neamul romanesc,venit din cele mai vechi timpuri,nu a inceput razboae de cucerire ci a purtat razboae de aparare pe parcursul intregii sale istorii milenare.Acest neam,chiar dela inceputul istoriei societatii omenesti,a facut acte de propagare a culturii si a vietii sanatoase,pe toata lungimea si latimea planetei Pamant.Dar s-a dovedit a fi fost atacat in permanenta de catre un dusman,care se face fi necunoscut,ascuns in permanenta,dusman care are cultul de atac incrustat in ADN-ul lui si transmis genetic urmasilor lor netrebnici,aidoma animalelor salbatice,daca nu,cumva,le intrec in nemernicie.Acest neam romanesc a trebuit sa-si pastreze eroii,ucisi miseleste,in toate timpurile,imbracati in mantia si cu aureola de sfinti.Criminalii acestui neam,au creat,in mod incontient,o arma de aparare venita dela Dumnezeu si anume sfintenia.Oare aceasta este suficient de puternica in lupta cu diavolul ascuns vederii noastre,dar simtit in viata de toate zilele pe care le traim sau le murim ca martiri?Si se constata faptul ca doctrina cartii lor sfinte care are o lege sfanta pentru ei”Omoara-l pe cel mai inteligent,pe cel mai bun dintre straini”,straini de gloata lor fioroasa.Acest adevar se pare a fi un act insuficient in lupta cu dusmanul ascuns al neamului nostru.Romanii trebuesc invatati si educati cu mina pe arme,altfel vor fi doborati,sfartecati,decimati de fiarele cu chip omenesc,care au cam umplut planeta.Pomenirea lor este un act divin,dar insuficient pentru supravietuire.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php