Cuvântul zilei. Marilena Rotaru

0 1.285

Ce avânt și-a găsit curentul anticreștin în moartea la 12 ore după botez a copilului de la Suceava! Dumnezeu să-l odihnească pe copil și să-i întărească pe părinți!

Toți strigătorii de ”noi vrem spitale nu catedrale!” s-au repezit cu gura plină de necurat să atace cele sfinte și biserica strămoșească. Să spună ei, să-i învețe ei pe preoți cum să boteze, de parcă Taina Sfântului Botez este un obiect de cumpărat din magazin sau online: după culori, mărimi sau știu eu mai ce. Știu ei mai bine decât Sfinții Părinți și decât Marii Duhovnici, cum e cu Sfintele Taine! Nu puțini te privesc ca pe un dezaxat când aud că mergi regulat la biserică sau vrei să spui o rugăciune la începutul mesei. ”Nu le am pe astea”, e răspunsul care vine la pachet cu o grimasă ironic disprețuitoare. Dumnezeu să-i ierte, că nu știu ce fac! Nu știu și nu vor să știe plata și răsplata lui Dumnezeu! Că modul prin care Dumnezeu conduce lumea spre veșnicie nu e același cu modul pe care noi, muritorii, l-am dori. Că moartea face parte din viață și că aceia urcați în Împărăția lui Dumnezeu se nasc în Ceruri, în lumina cea veșnică. Că Dumnezeu a îngăduit cu un anume rost. Nu știu că lecția sau pedeapsa e pentru cei rămași care nu s-au învrednicit de ceea ce le-a dat Dumnezeu! Vor afla în ultima clipă a vieții lor, cu mâinile pe piept, când vor spune ca toți: ”Doamne!” Ar fi bine să se roage de acum, să-și înfrângă orgoliul de atoateștiutor, să vadă în tot ce au darurile divinității, să se pună total în mâna lui Dumnezeu, fie și numai cu aceste puține cuvinte: ”Facă-se Voia Ta!”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php