ARMATA ÎMPOTRIVA POPORULUI. Un adevăr crud: „TERORIŞTII” DIN DECEMBRIE – o diversiune a Armatei pentru a-şi acoperi crimele dinainte de 22 Decembrie 1989.

5 1.647

Toate anchetele, probele documentare şi mărturiile conduc spre aceeaşi tristă concluzie.

Acţiunile teroriste din decembrie 1989 nu au fost altceva decât o diversiune orchestrată de Armată, ai cărei conducători erau acuzaţi de participare la represiunea sângeroasă dinainte de 22 decembrie.  Şi, ce este mai grav, interesele şefilor Armatei s-au intersectat în acele zile cu interesele Uniunii Sovietice.

Toţi, dar absolut toţi comandanţii Armatei fuseseră implicaţi în măsurile de reprimare a protestelor de stradă, la ordinele lui Ceauşescu. Inclusiv toţi ofiţerii care predau la Academia Militară au fost scoşi în noaptea de 21 decembrie la Piaţa Universităţii, cu epoleţii daţi jos, şi puşi să tragă în mulţime. Aşa a înţeles Ceauşescu să-i compromită pe comandanţii Armatei, mânjindu-i cu sânge, pentru a-i face să nu mai poată da înapoi în acţiunea de represiune totală a revoltei anticomuniste. Deşi fiecare dintre ei ar fi putut să refuze să execute ordinele ilegale şi neconstituţionale ale „comandantului suprem”.

În urma căderii lui Ceauşescu, conducerea Armatei s-a văzut pusă în faţa unor acuzaţii deosebit de dure, fiind vinovată de masacrele de la Timişoara, Sibiu, Bucureşti şi Cluj.

Şi atunci, pentru a-şi păstra funcţiile, privilegiile şi libertatea, diabolicii conducători ai Armatei au pus la punct această oribilă diversiune. Generalul Stănculescu a dovedit că operaţiunile aşa ziselor formaţiuni teroriste care au acţionat în decembrie 1989 se suprapun  perfect cu aplicaţiile din timpul exerciţiilor trupelor de cercetare-diversiune din vara anului 1989. De asemenea, ofiţeri din MApN care în momentul Revoluţiei activau la Constanţa, afirmă că informaţiile primite în perioada evenimentelor din decembrie 1989 semănau izbitor cu cele folosite în timpul aplicaţiilor din vara aceluiaşi an.

Structuri ultrasecrete ale Direcţiei de Informaţii a Ministerului Apărării Naţionale, arondate formal Securităţii, aceste formaţiuni erau alcătuite din persoane care altminteri aveau o viaţă obişnuită în rândul celorlalţi cetăţeni, dar care în situaţia ocupării ţării de trupe străine, în baza unor ordine speciale, intrau în dispozitiv, accesând depozitele secrete permanente de armament şi provizii, acţionând în scopuri diversioniste şi teroriste. Există indicii că aceste structuri au fost activate după fuga lui Ceauşescu, iar în condiţiile în care în ţară pătrunseseră zeci de mii de agenţi GRU şi KGB camuflaţi în turişti străini, iar conducerea Armatei fusese predată practic unui agent activ GRU – generalul Militaru, este clar că am avut de a face cu o amplă acţiune în care s-au intersectat interesele sovietice cu cele ale Ministerului Apărării Naţionale.

Militarii români au avut interesul ca, printr-o diversiunea uriaşă, soldată cu de 10 ori mai mulţi morţi decât până la căderea lui Ceauşescu, să facă o ţară să uite că tot ei puseseră în practică ordinele dictatorului criminal, împuşcând şi strivind sub şenile civili, tineri, femei şi copii… A fost confecţionat un inamic imaginar: teroriştii, puşi în relaţie, în mod tot atât de fals, cu fosta Securitate, în realitate dezarmată şi intrată în unităţi din ziua de 22 decembrie 1989. Un popor întreg s-a luptat, zile la rând, cu nişte năluci.

În final, Armata a apărut ca salvatoarea poporului, alături de „salvatorii” din FSN, în cap cu Iliescu, Brukner, Roman-Neulander, Bârlădeanu şi toţi ceilalţi. Şi împărţind cu ei beneficiile noului regim, cosmetizat în formule democratice. Generalul Milea, care a coordonat personal represiunea la Timişoara şi în alte oraşe, a fost înmormântat ca erou naţional şi numele său e purtat de artere ale marilor oraşe. Ofiţerii au continuat să se îngraşe ca nişte porci şi să doarmă liniştiţi, până azi, chiar dacă uneori fantomele copiilor masacraţi în acel decembrie le tulbură somnul, obligându-i să recugă la somnifere…

De cealaltă parte, sovieticii au fost mulţumiţi că, prin această diversiune, au reuşit să evite repetarea la Bucureşti a scenariului din Praga, Budapesta şi Varşovia, unde exponenţii lor – comuniştii „cu faţă umană” fuseseră măturaţi de la putere de mulţimile hotărâte să termine definitiv cu comunismul, nu doar cu eşalonul întâi al acestuia. Şi astfel, s-a evitat pierderea României din orbita Moscovei, ţara noastră rămânând timp îndelungat sub influenţa politică a Rusiei, indiferent că o numim Uniunea Sovietică sau Federaţia Rusă. Dominată de exponenţi ai Moscovei, precum Ion Iliescu şi clasa politică generată de ei, România a pierdut foaia de parcurs urmată de celelalte ţări est-europene, decalajul de dezvoltare fiind vizibil şi astăzi. Cu greu ţara noastră a putut fi scoasă de pe orbita răsăriteană, şi aceasta în mod special datorită unor mutări-cheie executate cu mari riscuri de administraţia din 1996-2000.

Toate structurile securităţii care răspundeau de ramurile economiei au devenit proprietare ale acestor ramuri în noul pseudo-capitalism oligarhic creat şi în România după chipul şi asemănarea celui din fosta URSS. Totul a fost devalizat, furat şi vândut pe comisioane. România de astăzi este o ruină cu statut de colonie bananieră a unor puteri occidentale.

După 31 de ani de la acele evenimente care ne-au răpit liniştea şi orice bucurie (cel puţin pentru mine aşa a fost…), deşi s-a scris enorm de mult şi s-au realizat inclusiv filme documentare pe această temă, reprezentanţii Armatei nu au catadicsit să asume vinovăţia pentru acele crime şi nici să-şi ceară scuze urmaşilor celor omorâţi. Dosarele penale în care erau anchetate crimele au fost din nou închise, după ce un sfert de secol urmaşii celor masacraţi au fost batjocoriţi şi purtaţi pe drumuri în încercarea lor de a afla adevărul.

Ca şi în cazul Bisericii Ortodoxe Române, sub pretextul protejării autorităţii unei instituţii de nivel naţional, Armata Română nu a înţeles să se cureţe de acele căpetenii care se făceau vinovate de crimă şi colaborare cu regimul. Şi astfel, întreaga instituţie a Armatei va continua să poarte stigmatul crimei împotriva propriului popor. Care, pe termen lung, îi va măcina capitalul de încredere populară.

Între timp, Armata a devenit una de mercenari, luptând pe bani grei în teatrele de operaţiuni aflate la mii de kilometri de hotarele ţării. Morţii Revoluţiei au putrezit iar românii, prăbuşiţi în sărăcie, disperare şi dezamăgire, i-au uitat.

Şi totuşi, nu trebuie să fie aşa. Avem datoria de a duce această luptă pentru Adevăr şi Dreptate. Cineva trebuie să asume misiunea aceasta de a spune Adevărul, pentru ca vinovaţii şi beneficiarii acelor crime să fie scoşi din tihna lor şi pedepsiţi.

Ştiu că aceasta presupune nişte riscuri, dar cineva trebuie să le asume. Şi aşa, dacă ne vom resemna, nu vom putea avea linişte niciodată.

Şi atunci, să fim noi aceia. În fond, doar Adevărul ne va face liberi.

Florin Dobrescu

5 Comments
 1. IO...gerules says

  ??????????OARE?

 2. IO...gerules says

  Domle ai ce ai cu Ceausescu si cu dictatorul si cu regimul epocii de aur si imbalmajeala dela lovitura criminala de stat impotriva Romaniei si a neamului romanesc,nu numai in articolul de fata ci mai in tot ce scrii in acest ziar,in contrast cu elogiiole aduse asa zisei”case regale”,organism parazit pe capul neamului romanesc.Se vede clar ca cineva te impinge din umbra pentru a le face jocul misel si ticalos pe degeaba,platit gras sau trdatotor/Pacat.Imaginea unui vultur cu adevarul in plisc se topeste in imaginea unei vrabii inmuiate de picurii unei ploi vesnice,ploae ca cade peste Gradina Maicii Domnului,otravita de internationalii ticalosi ai lumii.

 3. IO...gerules says

  NU armata a tras in populatia iesita in strda,ci TERORISTII pregatiti in prealabil de catre cei care au dat lovitura de stat impotriva poporului roman.Si se stie bine cine sant acestia,cei care s-au asezat pe fotoliile puterii din Romania acelui an nefast 1989,si care si-au adus toate neamurile in gasca formata nelimitat pana in zilele noastre.Domle ziarist,publicit sau datator cu vorbe-n vant,dece nu santeti sincer si jigniti o asemenea institutie,ARMATA ROMANA,care echivaleaza cu poporul roman.Adica romanii au tras in romani,in mod criminal?Diversiunile create atunci,se pare ca sant continuate si astazi prin scrisul unora ca alde matale.

  1. Alexandru Mihail says

   Diversiunea a fost orchestrata cu concursul kaghebistilor urmariti înainte de 89 de unitatea anti kgb; securistii au declarat clar în dosarul revolutiei ca după decembrie 89 au ajuns la putere oamenii Moscovei. Deci nu neaparat soldatii de rand care nu prea întelegeau ce se întampla. Ci vinovatii principali au fost Iliescu, Brucan, Voican, Militaru, Rus (com. aviatiei) și toți generalii din rețeaua gru rechemati din rezerva imediat după capturarea lui Ceausescu… La Timișoara armata a tras e un ADEVĂR; singurul care a făcut ceva ca să mai împiedice varsarea de sange a fost generalul Gușă în rest inclusiv Stanculescu a fost vinovat și vinovat a fost și de faptul ca preluand practic comanda Armatei după prinderea lui Ceausescu putea actiona altfel nu să -i puna puterea în brate Iliescu și clicii. Apoi generalii respectivi din DIA gru sau de pe unde or mai fi fost au început cu crearea de diversiuni ; ca ar fi atacate diverse obiective de așa zisii teroriști care nu erau pe nicaieri, Ceausescu fiind practic total abandonat încă din ziua de 22 și de Armata și de securitate…Astfel s-au creat foarte multe situatii de foc fratricid fiind trimise trupe la diverse obiective sau chemati civilii prin intermediul TELEVIZIUNIi să „apere” diverse obiective care deja aveau paza militara și nu erau în niciun pericol de fapt. Și cand ajungeau la institutii cei dinauntru trageau crezand ca aparatorii venit în sprijin sunt de fapt teroriști etc. O alta greseala intentionata și criminala a fost impartirea de arme civililor. Am înteles ca s-au dat arme inclusiv unor pustani care trageau de bezmetici paranduli-se ca văd teroriști peste tot; ASTA în cazul în care stiau să traga pentru ca erau inclusiv militari în termen care aveau o instruire deficitara… În concluzia vinovati de diversiune sunt atât cei care conduceau armata , DIA dar cei mai vinovati sunt Iliescu cu clica care au avut tot interesul să se verse sange pt. ca poporul să -i accepte mult mai usor ca „pacificatori”. Iar pentru Timișoara vinovat e și Ceausescu cu odioasa dar și Milea care a executat cu zel operatiunea „Radu cel frumos”…E posibil chiar să se fi sinucis nemaidorind să -si asume încă o represiune și la București…

 4. IO...gerules says

  Invata istorie domle .Dobrescu si spalate pe maini ca te-ai murdarit de atata c….t pe carel bagi in gura la ordinul …sti matale cui.Citeste si din sit-ul Domnului profesor,patriot si genial in viata Ion Coja.Doamne-i ajuta si pazeste-l de nemernici.Citeste povestea(poveste ca istorie cu adevaruri crude)ale domnului colonel Ion Nicolescu si sa-ti fie rusine si frica sa condamni Armata Romana.Care armata domle f.dobrescu?Intr-o zi vei da socoteala pentru marsavie si tradare.Dar tradarea cum este calificata in DEX-ul romanesc,sau al unui alt neam,miselie sai naivitate?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php