Un pas spre constituirea unui pol naționalist în România

1 2.458

„Primul pas al reunificării mișcării naționaliste a fost făcut duminică 28 iunie, nu într-un mare oraș ci într-o localitate rurală”, notează pe contul său Facebook dl Tudor Ionescu, liderul Partidului Noua Dreaptă, relatând întâlnirea de la sfârșitul săptămânii trecute la Amărăștii de Jos, în județul Dolj, „o comună cu oameni harnici și case frumoase dar cu o administrație locală dezastruoasă”. Este vorba de reuniunea reprezentanților Partidului Noua Dreaptă, a grupărilor civice Garda Neamului – cu rază de acțiune în județul Dolj și Acțiunii Hunedoara 2018, precum și a Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, instituție a Memoriei Rezistenței anticomuniste din România.

„Reunificarea mișcării naționaliste din România a început! Un partid și trei organizații naționaliste au pus capăt dezbinării și au hotărât ca de acum înainte să acționeze unitar, atât civic cât și politic, la alegerile locale și parlamentare din acest an și din anii următori”, mai scrie liderul Noii Drepte pe Facebook.

Și Adrian Jianu, liderul grupării Garda Neamului, a scris pe contul său de Facebook despre întâlnirea de la Amărăștii de Jos.

În protocolul de colaborare încheiat între cele patru organizații, se vorbește despre unirea eforturilor în contextul alegerilor din anul 2020 și din anii ce vor urma, prin susținerea în plan electoral a Partidului Noua Dreaptă. În comunicat se vorbește despre un comitet de coordonare, alcătuit din reprezentanții celor patru organizații, și se arată că scopul inițiativei este acela de a „pune capăt dezbinării din sânul mișcării naționaliste din România și să pună bazele unei forțe capabile să lupte cu șanse sporite pentru Dumnezeu, Neam și Țară.”

Tudor Ionescu a arătat că acest protocol nu este decât un prim pas dintr-o strategie de coagulare a grupărilor naționaliste din România în scopul prezentării în alegerile locale și parlamentare pe liste comune.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php