Dan Puric, atacat de media corporatistă, care s-a folosit de memoria victimelor de la Colectiv pentru a manipula opinia publică

0 847

Actorul Dan Puric a fost supus unei adevărate canonade de insulte și acuzații, după ce a anumite publicații au scos din context niște afirmații făcute în cadrul unei emisiuni de la Realitatea Plus, difuzate în noaptea de 18 aprilie.
Mai precis este vorba despre un dialog dintre moderatorii emisiunii și Dan Puric, în care s-a pus în discuție decizia de a nu se permite accesul credincioșilor în biserici de Învierea Domnului.

Când s-a adus vorba despre primul acord dintre Biserică și Ministerul de Interne, prin care angajații MAI ar fi ajutat voluntarii să ducă lumină în cartiere.
La un moment dat apare următorul dialog: 
Moderatorul: Este vorba și despre aglomerarea de persoane…
Dan Puric: Bogdane, eu știu asta. Eu am mai zis: Biserica a reacționat foarte bine, foarte înțelept. Că se lipeau două babe de altar și începea: A început Covidu’ în România. Cum a făcut la Colectiv(ridică mâinile – n.r.). Haimanalele alea abia se pregăteau cu „Jos Biserica!”, „Jos Patriarhul!”. Dacă ei sunt hrăniți…
Din acest dialog, mai întâi Hotnews, dar apoi Adevărul, Libertatea și G4 Media, au scos în titlu, fără să contextualizeze afirmația: „Cum a făcut la Colectiv. Haimanalele alea abia se pregăteau cu „Jos Biserica!”, „Jos Patriarhul!””. 
Dacă Hotnews(Dan Puric, derapaj verbal în noaptea de Înviere: Cum a fost la Colectiv. Haimanalele alea abia se pregăteau cu „Jos Biserica!”, „Jos Patriarhul!„)  și Adevărul (Dan Puric, declarații șocante de Înviere: Oculta a dat ordin. Cum a fost la Colectiv. Haimanalele alea abia se pregăteau cu „Jos Biserica, Jos Patriarhul!” VIDEO) au manipulat subtil în titlu, dar  au prezentat și o transcriere a dialogului, cei de la G4 Media (siteul condus de către Cristian Pantazi și Dan Tăpălagă) au manipulat fățiș, titrând: „DERAPAJ Dan Puric, despre victimele de la Colectiv: Haimanalele alea abia se pregăteau să dea jos Biserica, să dea jos patriarhul/ Puric a vorbit despre organizarea slujbelor fără credincioși ca despre o conspirație mondială”, și nici măcar nu au mai pus și transcriptul conversației.
Pe deasupra, G4 Media a adus discuție și infama „Listă a lui Dughin”, pentru a-l incrimina pe Puric. În realitate, „Lista lui Dughin” este compilație de nume din mai multe țări ale lumii, inclusiv Franța, Germania, Italia, Polonia sau Grecia (dar care începe, în mod ciudat, cu…România!) pe care un site ucrainean (Texty.ua), finanțat de Fundațiile Soroș și USAID, le-a prezentat ca o descoperire a unor hackeri, în mailul unui rus, pe listă fiind posibili interlocutori pentru Moscova. Documentul, niciodată recunoscut de hackerii cărora li s-a pus în palmares, a fost ignorat peste tot în lume, mai puțin în România și asta în condițiile în care unul dintre personajele de-acolo, Alexis Tsipras, a ajuns ulterior premierul Greciei! La manipulare a contribuit din plin și postarea scriitorului Radu Paraschivescu, cel care a marșat pe aceeași idee.
Revenind,  manipularea a fost sesizată și de un inamic declarat al lui Puric, regizorul Bogdan Budeș. Acesta a sesizat ceea ce orice om de bună-credință ar fi remarcat: Puric nu s-a referit niciun moment la victimele de la Colectiv, ci la protestele ulterioare, instrumentate împotriva Bisericii și a Patriarhului(FOTO JOS). 

 „Am ascultat ce a spus, dar am văzut și ce gest a făcut (ridicare a unei pancarte). Afirmația despre „haimanale” se referă la cei care au ieșit la proteste în zilele ulterioare, nu la victimele tragediei. Da, atunci s-a strigat prima oară „Vrem spitale, nu catedrale”(la asta se referă Puric), iar părintele Necula a fost înjurat de un manifestant în fața Catedralei din Sibiu”, a scris Bogdan Budeș.

Sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php