„Operaţiunea Sparanghelul” – A cui afacere este? La ce nivel este protejată?

1 1.752

Când, la o adică Cel de-al Patrulea Reich se răstește la spațiul vital numit România – întâmplător (sau nu?) condusă Johannis – și starea de necesitate prelungită de acesta cu o lună, și toate ordonanțele militare emise de „guvernul meu” și păzite cu blindatele pe străzi, toate devin hârtii mototolite numai bune de șters fundul mare al lui frau Merkel. Exact asta a înțeles o țară întreagă ținută închisă în case de o lună, agonizând deja economic, atunci când pe ecranele televizoarelor a privit cum mii de români se înghesuiau ca sardelele pe aeroportul din Cluj, fără nici măcar 2 centimetri – nicidecum 2 metri – distanță între ei, pentru a pleca urgent în Germania, la cules sparanghelul nemților care – nu-i așa – nu poate aștepta după capriciile unei pandemii. Și asta nu e tot. Mii de oameni au fost transportați cu autocarele și autoturismele, „noaptea ca hoții”, când restul românilor nu au voie să pună piciorul în stradă, sub protecția Poliției și Armatei. Iar unii proveneau, se pare, chiar din zone declarate focare de coronavirus.

Cotidianul prezintă o anchetă care arată că întregul șir de ilegalități comise în acest caz a fost premeditat și protejat de la cel mai înalt nivel, cel al Președenției României.

„Aşadar, în timp ce mesajul către toţi românii era „să nu ne întîlnim cu persoane, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieșim din casă numai atunci cînd trebuie”, deja se pregătea derularea „Operaţiunii Sparanghelul” ce avea să înceapă doar peste cîteva ore, cu zeci de autocare pline ochi cu oameni pentru a ajunge la Cluj şi de acolo în Germania!

Unde este „stricteţea” de care vorbea Klaus Iohannis cu cîteva ore înainte de pornirea convoaielor spre Germania? De ce nu a scos o vorbă despre această „operaţiune”? Nu ştia Klaus Iohannis sau nu trebuia ca noi să aflăm? Doar nu-şi imaginează cineva că Lucovid Orban ar fi derulat de capul lui o asemenea operaţiune de anvergură, ştiind că Ioahnnis tocmai vorbise de „stricteţe”!

Din punctul nostru de vedere, lucrurile sînt clare: „Operaţiunea Sparanghelul” a fost de la început „negociată” la nivelul Preşedintelui, una despre care ştia şi pe care a dispus-o către toate structurile statului. Altfel nu se putea derula! Marea problemă este de ce nu a fost făcută publică, doar nu era vorba despre mari secrete de stat, ci de trimiterea în străinătate, la muncă, a 90.000 de români, nu despre trimiterea unor „trupe militare” într-un teatru de război.

Este o afacere sau doar o formă de slugărnicie faţă de Germania? Poate părea ciudat, dar „Sparanghelul” este pentru Germania o chestiune serioasă, din moment ce şi în anii trecuţi s-a derulat, dar nu oricum, ci cu ajutor de la stat pentru firmele germane care angajau sezonieri! Iată ce scria Hotnews în 3 mai 2009: „Patronii fermelor agricole care angajează sezonieri sînt subventionaţi şi de statul german. Astfel, la salariul tarifar se mai adaugă cca 30%, deci lunar, un sezonier poate cîştiga pe o normă de lucru legală, pînă la 800 de euro”.”

Citește mai mult în COTIDIANUL

1 Comment
  1. Adrian says

    Herr Werner Klaus Iohannis ești …..

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php