BUCUREȘTI. MARȘ AL TĂCERII de ziua deținuților politici.

0 1.079

În fiecare an, pe data de 9 Martie se comemorează oficial foştii deţinuţi politic din România din perioada 1944-1989 şi toate victimele regimului comunist din această perioadă. Regimul comunist a aruncat în închisoare peste 1 milion de Români, dintre care sute de mii au murit în urma regimului barbar de detenţie.

Asociația NEAMUNIT organizează și în acest an, Luni 9 Martie 2020, un scurt marş al tăcerii, pentru a arăta respectul şi recunoştinţa pentru cei care au avut curajul să se împotrivească regimului comunist criminal, cu preţul libertăţii, sănătăţii şi chiar cu preţul vieţii lor, salvând astfel demnitatea neamului Românesc, după cum se anunță pe pagina de Facebook a asociației.

Marşul tăcerii va începe de la Arcul de Triumf (zona staţia RATB pe partea Parcului Herăstrau) la ora 19:30 şi se va încheia la Monumentul Aripile din Piaţa Presei Libere. La monumentul dedicat Rezistenţei Anticomuniste, se vor depune flori, se vor aprinde candele şi se va rosti o rugăciune. Se va citi o lista simbolica cu 100 de nume de fosti detinuti politic si se va tine un moment de reculegere. Se recomandă participarea cu garoafe roşii, candele şi într-o ţinută de culoare închisă.

Ziua oficiala de comemorare a victimelor regimului comunist in România. Ziua in care românii ar trebui sa isi aminteasca de eroii luptatori anticomunisti, de martirii si marturisitorii din temnitele comuniste. Oameni care si-au sacrificat tineretea, libertatea, familia, sangele, chiar si viata, pentru libertatea tarii, pentru demnitatea neamului si pentru credinta. Sute de mii de români, din toate clasele sociale, de toate varstele, de toate orientarile politice – elita poporul român, umilita si exterminata sistematic prin inchisori de regimul comunist criminal. Efectele le simtim si astazi, se arată în chemarea asociației NEAMUNIT.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php