Dan Puric: Suntem conduși de o pianină mecanică, la care se cântă de dincolo și care nici n-a rostit numele lui Eminescu de Ziua Culturii Naționale

0 847

Maestrul Dan Puric a fost foarte critic cu Klaus Iohannis, despre care a spus că este o „pianină mecanică” într-o emisiune difuzată săptămâna trecută la postul 6TV. Actorul a făcut referire la mesajul lui Iohannis cu ocazia Zilei Culturii Naționale, atunci când președintele a omis să menționeze numele lui Eminescu, deși Ziua coincide cu Ziua Nașterii marelui poet și publicist.

Noi suntem acuma conduși de o pianină mecanică, se cântă la ea de dincolo. Și am înțeles că pianina mecanică nici n-a rostit numele lui Eminescu de Ziua Culturii Naționale”, a spus actorul și regizorul Dan Puric. 

Între altele, Dan Puric a deplâns îndepărtarea europenilor de la valorile popularizate de Eminescu, dar și tentativele de nivelare a națiunilor europene, inclusiv prin regionalizare.
„Uniunea Europeană este o grădină zoologică plină cu specii care se calcă în picioare. Omul de astăzi e plin de cunoștințe agresive care se luptă între ele, pentru întâietate, nu se împacă una cu alta. Cei care repetă istoria o repetă cu aceeași procedură, dar în același timp și cu forme noi. La forme noi se răspunde cu terapie nouă. 
Iar la noi, educația a fost confiscată. Educația, cea prin care noi ne puteam pune pe picioare, a fost acaparată. A fost compromisă arta. Este compromisă, este distrusă. Nu mai este o artă națională, ci una internaționalistă”, a declarat artistul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php