Klaus Iohannis nu a menționat numele lui Eminescu în mesajul de Ziua Culturii Naționale. În schimb a vorbit despre „diversitatea societății noastre” și de cineaștii „noului val”

2 1.164

Pentru dl Iohannis, Mihai Eminescu nu există! De ce? Pentru că așa e trendul corectitudinii politice. Se știe că, pentru naționalismul său intransigent, Eminescu este considerat un subiect cel puțin controversat, dacă nu damnat. De aceea, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, aleasă tocmai în ziua nașterii marelui nostru poet național, președintele României, Klaus Iohannis, a găsit de cuviință să vorbească despre artiștii români „care sunt autentici ambasadori ai identității și diversității societății noastre”. Acesta a fost mesajul său public lansat cu ocazia Zilei Culturii Naționale, notează ActiveNews.

În scurtul și inconsistentul său mesaj postat pe Facebook, Președintele a evitat să menționeze numele lui Mihai Eminescu, deși Ziua Culturii Naționale a fost aleasă pentru a coincide și a-l omagia chiar pe marele poet și ziarist.

„De Ziua Culturii Naționale, îi omagiem pe toți artiștii români, care sunt autentici ambasadori ai identității și diversității societății noastre. Poeții și prozatorii noștri, pictorii și cineaștii „noului val”, compozitorii și interpreții, artiștii scenei dramatice și lirice românești își găsesc afirmarea, admirația și publicul fidel peste tot în lume și duc astfel mai departe misiunea pe care cultura a avut-o permanent de-a lungul timpului, aceea de a trasa României un parcurs european și modern”, a scris Iohannis pe contul de facebook.

Evitarea menționării lui Eminescu și sublinierea „diversității societății” românești par să fie pe calapodul discursului progresist pe care președintele l-a adoptat în ultimii ani.

De asemenea, ideea că misiunea culturii române ar fi „aceea de a trasa României un parcurs european și modern” este de un ridicol enorm.

Așadar, de Ziua Culturii Naționale, de ziua marelui Eminescu, domnul Președinte nu a găsit de cuviință decât să lanseze încă un mesaj internaționalist. Și a eludat amintirea lui Eminescu așa cum o făceau aparatcikii bolșevici în primii ani de după instaurarea regimului comunist în România.

Ne-am obișnuit ca agenda Președintelui Iohannis să fie mereu alta decât cea a sufletului românesc. Și ieri, pe 15 ianuarie, Președintele a absentat de la sesiunea solemnă de omagiere a poetului național, desfășurată la Academia Română, având lucruri mai importante în programul personal. Așa cum, la inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului, în 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, unde toate oficialitățile statului român au fost prezente, pe agenda sa altele au fost prioritățile.

2 Comments
  1. IO...gerules says

    Acest ins trebue ignorat total de catre toata suflarea nationala,cu orice risc,urmari care vor fi de amploare,dar care se vor a fi inceputul unui protest national impotriva invadatorilor scumpei noastre Romanii.Daca Gheorghe si Ion nu se vor ridica,tara se va umple cu iohani,struli si itici.Atunci sa vezi viata fericita in Gradina Maicii Domnului.

  2. Adrian says

    Daaaaa, noi l-am ales președinte , nu ?
    Oare avem alte opțiuni ? Doar borfași , mișei, străini de Dumnezeu. Iată majoritatea celor care conduc țara asta. Iar poporul…. așa cum este : ignorant , naiv, ușor manipulabil.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php