SERIAL. Cronica unei revoluții furate.

0 1.679

La 30 de ani de la Revoluția românilor și prăbușirea regimului comunist, credem că este nevoie – mai mult ca oricând – de Adevăr. Festivismele, ceremoniile și dezbaterile științifice își au, cu siguranță, rostul lor. Dar dincolo de ele, credem că românii însetează de Adevăr. Curajul de a analiza evenimentele așa cum au fost, curajul de a accepta că, peste Revoluția noastră curată, a celor ieșiți în stradă pentru un ideal, a existat o intervenție străină asimetrică și o cotrarevoluție, o diversiune armată soldată cu 1000 de morți și inițiată de exponenții sistemului comunist, loiali Moscovei, care au confiscat Revoluția, deturnând-o în sensul păstrării României în zona unui socialism cu față umană, inspirat de Perestroika lui Gorbaciov. La adăpostul acesteia, toate structurile regimului dinainte de Decembrie 1989 s-au conservat, metamorfozându-se în aparente formule democratice.

Germenii Revoluției au continuat însă să se manifeste și după ianuarie 1990, până în iunie 1990, când mișcarea anticomunistă a fost înecată în sânge de represiunea guvernării FSN. Toată tragedia României din ultimii 30 de ani își are explicațiile și originea în acele zile și nopți confuze, mirosind a sânge și fum, care unora din noi ne-au marcat ireversibil existența.

Cu aceste gânduri, vom încerca să oferim, zilnic din 14 decembrie și până în iunie anul viitor, o cronologie din care orice român să poată înțelege mecanismul marii diversiuni ale căror victime am fost. În final, toate aceste sinteze vor fi reunite într-o carte.

Pentru că #Revolutia30. Lupta continuă!

Proiect inițiat de Fundația Ion Favrilă Ogoranu

Responsabil: Florin Dobrescu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php