100 de mari români de la care să reînvățăm demnitatea și curajul.Regele Ferdinand puterea de a crede în noi.

0 442

ActiveNews vă prezintă, un serial despre 100 de oameni, români, de la care să învățăm demnitatea și curajul de a crede în noi.
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.
„Atât de frecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii. Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurință orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări.
Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie „hrănit” cu modele de normalitate. Pe această idee se ridică proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea si curajul de a crede in noi”

Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul „Învață Aripile-ți să Zboare!”.Regele Ferdinand I

 

Se spunea despre el că era timid, retras și introvetit. Dar sub sceptrul său s-a înfăptuit România Mare. Când a depus jurământul, într-un discurs scurt și care nu prezenta nici o încredere, a făgăduit că va fi un „bun român” – iar în cei 13 ani cât a domnit, țara noastră a ajuns una dintre cele mai puternice și stabile economii din întreaga lume. 
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php