Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Istoricul moaştelor Sfântului Spiridon

Sfântul Spiridon s-a născut şi a trăit toată sfânta lui viaţă în insula Cipru, slujind Biserica lui Hristos. Acolo a trecut la Domnul pe 12 decembrie 348, la vârsta de 78 ani.

Moaştele Sfântului Spiridon au rămas în Cipru până în secolul al VII-lea, când au fost mutate la Constantinopol, din cauza invaziilor saracine. La trei ani după căderea Constantinopolului sub turcii otomani, în 1456, părintele Gheorghe Kaloheretis din Corfu a mutat în taină moaştele Sfântului Spiridon şi pe cele ale Sfintei Teodora Împărăteasa din Constantinopol în Corfu.

În Corfu, moaştele Sfântului Spiridon au peregrinat pe la mai multe biserici, până în anul 1589, când au fost duse în Catedrala Sfântul Spiridon, unde se păstrează până în prezent. Doar mâna dreaptă a Sfântului Spiridon a fost la Roma timp de mai multe secole, până în anul 1984.

Moaştele Sfântului Spiridon se păstrează întregi până astăzi.

sursa Doxologia 

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=42873

Postat de pe 9 oct. 2019. Catalogat ca Cultură, Spiritualitate. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php