Tinerii secui sunt învățați să jure credință Ungariei

1 691

 

Tinerii,care dupa terminarea liceului se  inrolau in armata si depuneau juramant de credinta Tarii in care traiau ,tot asa si tinerii secui invata sa manuiasca arme intr-o tabara de Husari din judetul Covasna.Acesti copii invata sa lupte sub drapelul Ungariei.Aceasta tabara este finantata din fonduri publice,scrie Dan Tanasa pe blogul sau.In articol se precizeaza ca” In perioada 4-10 august a.c. la Castelul Mikes din Zăbala, județul Covasna,are loc o tabara,, traditionala ,, in care tinerii secui sunt invatati sa jure credinta Ungariei,si sa manuiasca armele si sa laude faptele de arme ale inaintasilor care au luptat la 1848-1849.

Consiliul Judetean Covasna si Primaria Targu Secuiesc,impreuna cu Uniunea Maghiară de Păstrarea Tradiţiilor Husarilor şi Militarilor din Ungaria, sprijină desfășurarea unei tabere de husari la Castelul Mikes din Zăbala

Uniunea Maghiară de Păstrarea Tradiţiilor Husarilor şi Militarilor din Ungaria este o organizaţie civilă înfiinţată în 1991. Scopul principal este îngrijirea tradiţiilor milităreşti maghiare, prin asta întărirea conştiinţei maghiare, sentimentul de dragoste de patrie, aprecierea valorilor naţionale, şi să contribuie la educaţia de apărare a patriei.

Această asociație este una de utilitate publică în Ungaria. Activitatea de specialitate a organizaţiei este sprijinită prin parteneriate de către Ministerul Apărării, Armată, Ministerul Agriculturii din Ungariei.

sursa Cotidianul

1 Comment
  1. IO...gerules says

    UDMR-ul asa zisul partid din Romania,dar anti romanesc,este o organizatie straina pe teritoriul Romaniei care sapa la groapa de inmormantare a acesteia.Romanii nu vad acest lucru?UDMR-ul trebue scos din tara si anulate ,oprite toate subventiile ungurilor si evreilor de peste hotare,acordate acestei organizatii,acestui cancer in inima Romaniei.Romanii nu trebue sa se intrebe daca e partid sau ONG.Afara,in Ungaria,sau in Israel.Pe meleaguri straine Romaniei sa lupte impotriva romanilor.Ajunge.Astfel secuii,cati or zice ei c-au mai ramas,vor tacea si nu vor mai fi cumparati de Seoros,evreu din Ungaria,bolnav de Globalizare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php