Părintele Nicolae Achimescu, cel mai cunoscut profesor de istoria religiilor din țara noastră, a fost înmormântat astăzi, 30 mai 2019.

0 318

 

Părintele Nicolae Achimescu, cel mai cunoscut profesor de istoria religiilor din țara noastră, a fost înmormântat astăzi, 30 mai 2019.

La slujba de înmormântare oficiată în paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București au participat Părintele Patriarh Daniel, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de Episcopii vicari Varlaam Ploieșteanul și Timotei Prahoveanul.

În mesajul de condoleanțe rostit, Părintele Patriarh a spus că „firea harnică şi ordonată a Părintelui Prof. Dr. Nicolae Achimescu, cultura credinței, a muncii corecte și a dreptății, cultură primită în familie, studiile teologice temeinice, experiența academică germană armonios altoită pe moștenirea românească, l-au impus în ochii tuturor ca pe un profesor universitar de vocație, lăsând astăzi posterității imaginea celui mai prestigios profesor și specialist român al momentului, în domeniul Filosofiei și Istoriei Religiilor”.

La final, Preafericirea Sa a adresat un cuvânt de mângâiere „fiicei părintelui Nicolae, Iuliana, soțului ei și celor doi nepoți cu nume de voievozi români, Ștefan și Mihai, precum şi colegilor, discipolilor și tuturor celor întristați”.

După slujba săvârșită în Biserica „Sfânta Ecaterina”, trupul Părintelui Nicolae Achimescu a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Cernica.

sursa:Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php