START LA POEZIE!

0 490

Atunci cand ne lasam coplesiti de indiferenta institutiilor statului in fata jertfei martirilor nostri, Dumnezeu, prin copiii Sai, ne aduce aminte ca nadejdea vine de la cei mici. „Nu va incredeti in cei puternici, in fiii oamenilor, in care nu este izbavire.” (Psalmul 145)
Am primit pe adresa de e-mail a Asociatiei aceasta poezie compusa de o fetita de 13 ani. Poezie pe care nu a putut sa o publice in revista scolii din cauza unor cuvinte care deranjeaza. A fost sfatuita sa inlocuiasca acele cuvinte incorecte politic pentru ca poezia sa-i fie publicata. A refuzat, spunand ca adevarul este mai important decat ca numele si poezia ei sa apara in revista scolii. Ne inclinam in fata verticalitatii acestei micute!
Astfel, dam startul unui concurs de poezie pentru copii si adolescenti. Va rugam sa trimiteti pe adresa asociatia.gogupuiu@gmail.com poezii cu tematica inspirata din istoria recenta a Romaniei – rezistenta anticomunista, sfintii inchisorilor, perioada interbelica – compuse de copii cu varste cuprinse intre 13 – 18 ani (putem face exceptii pentru cei mai mici). Data limita la care pot fi trimise poeziile este 30 iunie.
Castigatorii vor avea sansa sa participe gratuit la urmatoarea tabara de supravietuire pentru copii si adolescenti.
Incurajati-va copiii sa isi cunoasca radacinile si sa isi dezvolte creativitatea, pentru ca orizonturile lor sa se intinda dincolo de universul tehnologiei si al relatiilor impersonale pe care epoca moderna il asterne in fata lor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php