Notre-Dame: Pompierii au salvat coroana de spini a Mântuitorului

0 375

Coroana de spini purtată de Mântuitorul Iisus Hristos a fost salvată din incendiul de la Catedrala Notre-Dame.

Anne Hildago, Primarul Parisului, a transmis pe contul de Twitter un mesaj de mulțumire adresat tuturor celor care au participat noaptea trecută la operațiunile de stingere a incendiului.

„Mulțumesc pompierilor din Paris, poliției și agenților municipali, care au realizat în această seară un lanț uman formidabil, pentru a salva odoarele de la Notre-Dame. Coroana de spini a Mântuitorului, tunica Sfântului Louis și alte câteva odoare importante se află acum într-un loc sigur”, a spus Hildago.

Sfintele relicve ale Pătimirilor Domnului aflate la Catedrala Notre Dame din Paris sunt: o părticică din Crucea Mântuitorului Hristos, un piron al Pătimirilor şi Sfânta Coroană de Spini.

Sfânta Coroană de Spini a fost cercetată de multe ori de comisii formate din medici, fizicieni, chimişti. Cele mai multe dintre acestea confirmă autenticitatea relicvei. Ea poartă veneraţia a cel puţin 16 secole de creştinătate.

sursa:Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php