Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

”Episcopii ortodocși din Franța: „Notre-Dame este un loc de dialog cu istoria și de speranță în infinit

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Franța a publicat un mesaj de solidaritate cu poporul francez, „rănit în intimitatea ființei sale” ca urmare a incendiului care a izbucnit luni la Catedrala Notre-Dame din Paris.

Comunicatul Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța:

În această primă zi din Săptămâna Sfântă pentru frații și surorile noastre catolice, catedrala Notre-Dame din Paris tocmai a fost parțial distrusă de flăcări.

Această dramă teribilă este dincolo de înțelegere. Uimirea face loc ororii. Dincolo de apartenența religioasă și confesională, acest monument emblematic al Bisericii Catolice din Franța vorbește imaginarului colectiv al lumii.

Ortodocșilor le face plăcere să se reculeagă acolo, cum ar fi în cazul serbării pomenirii Sfântului Dionisie din Paris ca semn al trecutului nostru comun sau să venereze sfânta coroană de spini. Notre-Dame din Paris este mai mult decât o catedrală. Ea este un loc de întâlnire cu transcendența, un loc de dialog cu istoria și de speranță în infinit.

Această minune arhitecturală a străbătut veacurile, fiind o mărturie a greutăților vremilor, pentru a deveni simbolul identității Franței. Credeam Notre-Dame a fi imuabilă. Distrugerea sa parțială ne afectează pe toți cu multă intensitate.

Împărtășim durerea fraților și surorilor noastre catolice care astăzi își pierd o parte din ei înșiși. Parizienii, francezii și împreună cu ei toată lumea sunt bulversați.

De asemenea, Adunarea Episcopilor Ortodocși din Franța își oferă întreg sprijinul ei și se roagă pentru un popor rănit în intimitatea ființei sale și, în special, pentru Arhiepiscopul de Paris, Monseniorul Michel Aupetit, pentru clerul și toți credincioșii săi care, în această zi Sfântă de Luni, trăiesc într-o profunzime cu totul specială taina Pătimirii, care, potrivit credinței noastre comune, nu este niciodată separată de Hristos cel Înviat.

sursa :Doxologia

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=39707

Postat de pe 16 apr. 2019. Catalogat ca Spiritualitate, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php