Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Protest pentru copiii Cameliei Smicală. Românii cer MAE să se implice pentru aducerea lor în țară

Pe 8 Martie, de Ziua Femeii, sute  de persoane au protestat în fața Ambasadei Finlandei la București, împotriva modului în care sunt încălcate drepturile copilului în Finlanda. Copiii româncei Cameliei Smicală sunt deținuți în mod abuziv în sistemul de protecția copilului din Finlanda, deși au cerut repetat, inclusiv de față cu ambasadorul României în Finlanda, să locuiască împreună cu mama lor. Cei doi copii locuiesc despărțiți nu numai de mamă, ci și unul de celălalt, în două centre diferite. Ambasada Finlandei a declarat că nu poate oferi informații care țin de sistemul de protecția copilului din țara lor.

Protestul a continuat cu un marș la Ministerul Afacerilor Externe, unde demonstranții au obținut audiență, cerându-le autorităților române să se implice mai susținut în aducerea copiilor Smicală, cetățeni români, în România și sub tutela mamei lor.

Camelia Smicală se confruntă cu un nou proces intentat de statul finlandez pe motiv că pune poze cu copiii ei pe Facebook. Românca a cerut azil politic în România și i s-a adus la cunoștință că nu îl poate obține decât dacă vine în țară. Dar femeia vrea să rămână aproape de copii până la eliberarea lor din sistem.

sursa : Stiri pentru viata 

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=38972

Postat de pe 14 mart. 2019. Catalogat ca Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php