Ziua deținuților politici anticomuniști

2 645

 

București, 9 martie 2019. Mesajul Președintelui Executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Radu Preda, cu ocazia Zilei Deținuților Politici Anticomuniști:

Ziua deținuților politici anticomuniști, 9 martie, nu este o simplă dată în calendarul instituțional al României. Fără exagerare, această zi este la fel de importantă precum cea care marchează, la 1 decembrie, unitatea teritorială a Țării. Mai ales dacă ținem cont că, după instaurarea dictaturii comuniste, majoritatea celor care, acum un secol, au fost actori ai istoriei, la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, au sfârșit în temnițele noii puteri „populare”.

De foarte puțini ani, România îi poate onora pe eroii anticomuniști la Monumentul „Aripi” din Capitală. Or să mai treacă alți ani, sper să nu fie prea mulți, până când elevii vor învăța despre adevăratul chip al dictaturii proletariatului parcurgând Muzeul Crimelor Comunismului în România (MCCR).

Am nădejdea că, la trei decenii de la căderea simbolică a comunismului în majoritatea țărilor est-europene, noi fiind din păcate excepția sângeroasă, voința politică a României de mâine va permite înființarea acestui muzeu și va vota Legea memoriei recente prin care istoria, care până acum nu se învață la școală, va fi prezentată ca atare. La urma urmelor, prețul libertății de acum a fost plătit în avans de cei care, cunoscuți și necunoscuți, au murit pentru un ideal de care, la distanță de timp, beneficiem noi.

A nu fi recunoscător înseamnă, în profunzime, a nu fi înțeles valoarea unui dar care, cum vedem în alte părți ale lumii, poate fi foarte ușor spart, deturnat. Memoria constitutivă a libertății îi face pe luptătorii, eroii și martirii anticomuniști contemporanii noștri cei mai prețioși.

(Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc | iiccr.ro)

2 Comments
  1. IO...gerules says

    Dictatura proletariatului fara nici un proletar beneficiar al acestei bate de fier tinuta in mainile alogenilor,adica a celor straini de neamul si tara romanilor.Proletarii n-au fost decat pretextul propagandistic si victime ale acestor navalitori,cu o ura viscerala impotriva a tot ce inseamna roman.Repet aceste adevaruri pe care cei varstrnici le stiu foarte bine,dar tineretul s-ar putea sa nu inteleaga adevarata fata a acestei dictaturi care a durat intre anii 1945-1964.Epoca Ceausescu a fost epoca de ridicare a demnitatii proletariatului,adica a celor ce muncesc cinstit si cu onoare,actiune nationala preluata dela patriotul Ghe.Ghe.Dej,care a sfarsit ucis de alogenii care au fost stingheriti in”opera”lor de distrugere a poporului roman si a Romaniei ca teritoriu.Astazi,din pacate,acestia s-au intoprs pe cai mari si lovesc in romani perfid cu noi arme moderne de distrugere.De aceia tineretului i se impune,in numele bunilor si strabunilor lor sa inteleaga adevarata libertate a lor de care depinde insasi existenta poporului roman.

  2. nisof says

    Azi altã crimã împotrivã poporului romãn este cã elevi nostri nu învatã nimic despre crimele barbare comuniste comise de banditi „proletari”! În scoli, elevi nostri sunt obligati sã plãngã cu lacrimi de crocodil despre asa zisul „holocau$t” judaic unde banditi-asasini comunisti jidani ai Anei Pauker, Chisinevski, Saul Bruckner sau „Silviu Brucan” Nikolski, „Misu Dulgheru” si alti criminali care au omorit „numai” 800 de mii de romãni în Gulagul lor adus din mizerabilã Uniune Sovietica, îsi ascund crimele lor în umbrã acestui mincinos „holocau$t” judaic!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php