Cei 13 care m-au salvat – întîlnire cu băcăuanii

0 513

Un eveniment cultural inedit va avea loc la Bacău, pe 15 februarie, la orele 17,30, în cadrul Universității George Bacovia. Claudiu Târziu este din nou în mijlocul băcăuanilor.

Iată anunțul făcut de jurnalistul și scriitorul Claudiu Târziu:

Dragi prieteni băcăuani,

Vă invităm la o întîlnire cu rost, cu Editura Rost și cu cea mai recentă carte apărută sub egida sa: ”Cei 13 care m-au salvat”, de Claudiu Târziu.

Nu este o simplă prezentare de carte, e o mărturisire și o plecăciune făcută în fața unor nume care luminează istoria noastră recentă:

Petru C. Baciu, Petru Velescu, Gheorghe Grigoraș, Ioan Belciu, Virgil Velescu (toți băcăuani), Marcel Petrișor, Avva Iustin Pârvu, Neculai Popa, Părintele Gheorghe Calciu, Demostene Andronescu, Ion Gavrilă Ogoranu, Vlădica Bartolomeu Valeriu Anania, Vasile-Jacques Iamandi.

Nu ne limităm la cei evocați în volum, ci ne referim la o întreagă generație – reper. O generație care a dat mii și mii de eroi, de martiri și de sfinți. Generația interbelică.

Nu este un moment omagial izolat, ci face parte dintr-o serie, care va acoperi mai multe orașe din țară.

Este un pariu cu neuitarea pe care vrem să-l facem cu generația tînără. Și mai este și sursă de inpirație pentru cei care aleg să trăiască vertical.

Vor lua cuvîntul: Părintele Petru Dinu, scriitorul Cornel Galben, editorul Ionel Rusei, publicistul Claudiu Târziu și medicul Ovidiu Tudoran.

Am numit această conferință ”Seara mărturisitorilor”, pentru că o dedicăm celor care au mărturisit Adevărul pînă la ultimele consecințe și pentru că noi înșine ne facem mărturisitori ai acestor martiri.

La final, actorul Radu Bogdan Ghelu va susține un recital de poezii din temnițele comuniste (unele scrise de către doi dintre cei evocați, Baciu și Andronescu).

Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu bucurie și cu speranță.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php