Replica Asociației GOGU PUIU și Haiducii Dobrogei față de neadevărurile lui Wiliam Totok.

3 647

Am primit la Redacție această precizare a dnei Elena Sechila, președinte al Asociației Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, cu privire la articolul dlui Wiliam Totok, de la Europa Liberă, intitulat “Mic glosar al mișcărilor ce se opun semnării de către România a Pactului ONU pentru Migratie”.

PRECIZARE

Elena Sechila, președintele Asociației Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei

În urma articolului intitulat “Mic glosar al mișcărilor ce se opun semnării de către România a Pactului ONU pentru Migratie”, apărut ieri, 6 decembrie 2018, în publicația online Radio Europa Liberă, am constatat cu surprindere faptul că un trust media cu un asemenea prestigiu promovează articole abundând de neadevăruri, atacuri grosolane îndreptate către o parte a societății civile din România, calomnii și dezinformări demne de oficiosul anilor de tristă amintire – Scânteia.

Nu vom insista asupra etichetelor gratuite pe care autorul, cu intenția vădită de a denatura realitatea, le-a asociat organizațiilor ce au făcut subiectul articolului, pe care, fără drept de apel, le-a încadrat în rândul mișcărilor extremiste antieuropene, xenofobe, homofobe, radicale de dreapta, ci vom face referire la acuzația cea mai gravă – din punctul nostru de vedere – anume aceea că Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei ar organiza tabere „având o dimensiune evident paramilitară.” 

Pentru ca o organizație să poate fi încadrată în rândul celor paramilitare, trebuie să fie structurată după modelul unei armate, să aibă un număr considerabil de membri înarmați – subliniem „înarmați” – să se antreneze în mod regulat folosind logistică, tehnici și metode militare, și să aibă un scop beligerant clar declarat. Îl anunțăm, pe această cale, pe domnul Wiliam Totok că Asociația noastră nu întrunește nici măcar una dintre aceste condiții. Taberele pe care le organizăm au un caracter sportiv-educativ, unde participanții sunt familiarizați cu noțiuni elementare de prim ajutor, topografie, auto-apărare, termodinamica supraviețuirii, școala focului, școala nodurilor și matelotaj. La aceste tabere participă oricine dorește, organizarea lor fiind publică, iar participanții nu sunt angrenați în alte acțiuni sau organizații. 

Cu tot respectul îl rugăm, pe această cale, pe domnul Wiliam Totok să își susțină afirmația cu argumente care să demonstreze că acțiunile sau Asociația noastră formată din 3 membri au caracter paramilitar. În lipsa acestor argumente, conștiința domnului Totok, precum și respectul față de deontologia profesională ar trebui să îl determine pe acesta să își ceară scuze public pentru afirmațiile calomnioase al căror autor este. 

În ceea ce privește publicația Europa Liberă, considerăm că, având în vedere informațiile de mai sus, aveți obligația deontologică de a îndrepta dezinformările promovate prin articolul domnului Wiliam Totok, făcând cuvenitele precizări în lumina adevărului.

3 Comments
  1. Matei says

    Bravo „Haiducilor Dobrogei” ! Simplu, clar si la obiect. Ati merita un vot de la mine. 😉

  2. Ionut Moraru says

    In primul rand constatam „cu ingrijorare” ca jidanul-german W. Totok nu este deloc ingrijorat de taberele paramilitare ale ungurilor , desfasurate in Transilvania. In schimb e ingrijorat de taberele sportive romanesti. D sport, adica asa cum facea eminenta sa intre anii 1973-1979 cand era muncitor necalificat la o fabrica de caramizi din Timisoara, inainte sa devina „un geniu”: sport
    Curat chutzpach! -cum ar exclama mama domniei sale.
    In al doilea rand cu toata dragostea, dar Europa Libera a fost o oficina antiromaneasca dintotdeauna daca ne uitam in profunzime

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php