AVATARURILE MÂRLĂNIEI. O masă în Sala Tronului… Republica Populară trăiește!

5 885

de Florin DOBRESCU

Consternantă această știre! Guvernul Dăncilă a organizat o masă în… Sala Tronului de la Palatul Regal! Fotografiile înfățișează o masă pantagruelică, încărcată cu bunătăți și băuturi, în jurul căreia se îndoapă mârle oficiale locale, alături de reprezentanți ai Parlamentului European. Iar dincolo de masă, Tronul Regal – ca un accesoriu nobiliar devenit obiect de breloc al unui manelist. Pe mese alăturate, venit parcă acum de la țară cu sacoșele de rafie pline, ministru Daea și-a întins brânza și cozonacii, ca precupețele din Piața Obor.

Figuri lăbărțate, cefe groase și transpirate, ascunzând sub gulere albe lanțuri de aur groase cât degetul, emanând prin toți porii incultură și grobianism, blocate o viață în perspectiva oablă de Videle și năpustite de curând pe culoarele puterii din Capitală, au confundat Sala Tronului cu spațiul unui local de lux, neputând să înțeleagă că acel spațiu reprezintă un simbol al istoriei naționale. Indiferent dacă ești monarhist sau republican, Palatul Regal din București este un monument istoric și poartă în el toată greutatea semnificațiilor istorice ale dinastiei de care sunt legate atât Independența, cât și Marea Unire făuritoare a României Mari. Oricum, însăși ideea de a face chiolhan într-o sală de muzeu mi se pare demnă de mentalitatea tip Las Fierbinți și cred că și cei mai gregari maneliști din România ar fi avut o ezitare înainte de a gândi un asemenea sacrilegiu.

Cu numai un an înaintea acestei probe de prostie agresivă, zeci de mii de români s-au perindat prin aceeași Sală a Tronului pentru a aduce un omagiu la catafalcul Regelui Mihai. Timp de câteva zile, acesta și-a reînstăpânit majestatea peste istorica Sală a Tronului, fiind tratat de toate instituțiile Republicii ca un adevărat monarh. Iar toate capetele încoronate ale Europei s-au reunit în jurul Tronului României.

Măcar și acest considerent și ar fi trebuit să le spună mârlanilor în fracuri de la protocolul Guvernului că ideea lor este tot atât de inspirată cu aceea de a face un grătar în curtea Catedralei Mântuirii Neamului.

Văzându-i înșirați pe Dăncilă, Carmen Dan, Daea, Birchal, înaintea mesei grele de bunătăți, mi-am amintit instantaneu de fotografiile de epocă înfățișând primatele din guvernul Dej-Pauker, la ospețe protocolare similare, imediat după alungarea Regelui Mihai. Și am înțeles că în urma defunctului regim comunist, Republica Populară trăiește și crapă de sănătate. Pe cadavrul unei Românii aflată în descompunere.

Dumnezeu să ne ierte…

5 Comments
  1. […] Dumnezeu să ne ierte… / Sursa: Buciumul.ro […]

  2. IO...gerules says

    D-le Dobrescu marlania asta se numeste batae de joc la adresa Romaniei si a romanilor facuta chiar de cei pe care romanii i-au”ales”sa-i reprezinte si sa le inteleaga necazurile.Aiurea astia nu sant decat niste derbedei inculti si sforaitori pe nari ca taurii sabatici.Astia sant cei despre care Eminescu spunea ca trebuesc adunati in zidirea Sfintei Golii(casa de nebuni)si in puscarii dupa care sa le dai foc.Chiar din aceassta cauza ei nu-l inghit pe genialul Eminescu,pentruca s-au vazut manjiti in versurile marelui analist al vremii care s-a dovedit a fi mare analist al tuturor vremurilor ce urmeaza.Pacat .Romanii le-au inlesnit cazarilor sa cotropeasca Romania prin bunatatea lor fenomenala.Astia inca mai trag sforile putin cate tot mai putin,prin lume deci si prin Romania.Acesti nesatui ,viermi care patrund cu nonsalanta pana si-n sufletul oamenilor.dar cred ca termenul lor se cam scxurteaza.Luimea depe mapamond s-a prins de falsa lor prietenie si omenie,prezentata prin toate mijloacele din mass media,intr-un chip ingeresc si nevinovat,de fap dracu gol imbracat in inger.

  3. Adrian says

    Un articol excelent domnule Dobrescu, dar la ce să te aștepți de la urmașii derbedeilor comuniști ai anilor 50 ?

  4. Starcovici Petru says

    Brao Florine ! Bine ca mai putem sa tinem sus flacara dragostei de neam si tara. Ii numesti grobiani. Nu! S sant golani si derbedei descinsi din slugile hoardelor bolsevice,care au distrus toata floarea intelectualitatii romanesti in progoana bolsevico comunista.Vai noua neam obidit si desmostenit de toate valorile culturale itorice ale gintei noastre care in vremuri gloriase ale existentei sale stralucea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php