Hârtia de turnesol a referendumului

0 331

O singură fractură a devenit vizibilă și cu efecte care se vor dovedi majore după referendum, aceea între partitocrația națională și Biserică. Am intrat astfel în epoca ieșirii din ipocrizia convenabilă a unui acord fals și îndelung mimat. Întreaga oligarhie a partidelor a boicotat îndemnul la vot al Bisericii.

Imagine similară

Referendumul a fost hârtia de turnesol pentru adevărata orientare a partidelor. Au mimat acordul și au acționat împotriva referendumului, blocând mobilizarea la vot a propriilor electorate. Excepțiile, deși notabile, nu au putut schimba tabloul general. Partidele au ajuns la concluzia că nu trebuie creat un astfel de precedent, ca societatea civilă creștină să impună prin referendum o revizuire a Constituției României.

Formula de lucru a fost cinică și de o viclenie primitivă. Au organizat referendumul, dar l-au golit de substanță prin neinformare și dezinformare. Finalmente au răspuns imperativului extern de a nu se angaja în susținerea referendumului, după trei ani de amânări succesive. Astfel, partidele politice au sfârșit prin a se poziționa împotriva votului creștin la referendum. S-a susținut după aceea teza falsă că ar fi un eșec al bisericilor care nu ar fi reușit mobilizarea la vot, în condițiile în care se trece sub tăcere imensa campanie anti-referendum a mass media, care a fost extrem de agresivă și care a acționat utilizând falsuri colosale.

 

de Mihai Gheorghiu, Facebook

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php