VINO ȘI TU LA ZILELE REZISTENȚEI! Cuvântul lui Ogoranu către tineri…

0 557

AU MAI RĂMAS 11 ZILE până când ne vom revedea, la ZILELE REZISTENȚEI, în umbra amintirii marelui ION GAVRILĂ OGORANU și camarazilor săi FĂGĂRĂȘENI… CUVÂNTUL LUI OGORANU: „… Să lăsăm idealurile pentru care am luptat şi pentru care majoritatea dintre noi au murit, să le lăsăm pe mâna unor tineri, aşa cum sunteţi voi, cei ce mă priviţi acum, şi ceilalţi…Nu sunt idealuri deosebite, sunt idealurile noastre naţionale deci, numai uitate în vremea de faţă, dar care, noi, la vremea respectivă le-am avut, le-am simţit, le-am judecat şi am acţionat după poruncile lor. Nici un eveniment istoric nu are valoare numai pentru timpul când s-a petrecut. Toate evenimentele unui popor sunt o zestre care revine în istoria poporului, uneori mai repede, alteori mai târziu, dar e o pemanenţă a istoriei unui popor. În cazul de faţă, a poporului nostru. Ceea ce am realizat noi, şi sunt convins că am realizat o pagină de istorie, eu zic glorioasă – şi necesară! – pentru istoria României, pentru demnitatea şi dreptul de a călca pe pământul pe care suntem. E o pagină pe care trebuie să o aducem în memorie permanent, şi dacă alţii nu o aduc, o aducem noi în realitatea zilelor noastre. S-o actualizăm permanent !”
AȘADAR, VĂ AȘTEPTĂM LA SÂMBĂTA DE SUS!

De 24 de ani, într-o tradiție stabilită de Ion Gavrilă Ogoranu, ne adunăm prima duminică după Sf. Ilie la Sâmbăta de Sus, pentru a comemora pe eroii luptei de rezistență anticomunistă din Munții Făgărașului. Și de 9 ani încoace am îmbogățit această comemorare cu un întreg sfârșit de săptămână plin cu manifestări culturale.

ZILELE REZISTENȚEI vă așteaptă și în acest an, în perioada 20-22 iulie 2018, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, să păstrăm vie memoria martirilor noștri căzuți în luptă cu comunismul ateu.

Temele centrale ale celei de-a 9-a ediții sunt împlinirea a 70 DE ANI de la marile arestări politice din 1948 și respectiv CENTENARUL GOGU PUIU.

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR:

VINERI 20 iulie:

– sosirea participanților;

– ora 10: liturghie și drumeție la chilia părintelui Arsenie Boca (relații: Florian Cristache – tel. 0721671504

– ora 16 – 19: proiecții de film – Aula Academiei

SÂMBĂTĂ 21 iulie, Aula Academiei: 

– ora 10-12,30: Simpozion memorial, cu participarea unor istorici și cercetători ai istoriei recente

– ora 12,30-13: Vernisaj expozitie documentară

– ora 13-14: Pauza de masa

– ora 14-15,30: Lansări de carte

– ora 16-18: Martori ai Demnității – mărturii ale foștilor deținuți politici și urmași ai acestora

– ora 20: Reuninune de relaxare și împrietenire

DUMINICĂ 22 iulie:

– ora 9: participare la Sf Liturghie

– ora 12: comemorarea luptătorilor în Rezistența armată anticomunistă din Munții Făgărașului

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php