Eu nu sărbătoresc… Scrisoare către Europa

4 1.353

de Florin Dobrescu

Eu nu sărbătoresc nimic pe 9 mai. Nu am ce sărbători. Pentru noi, românii, ca și pentru celelalte popoare din Europa de Est, 9 mai nu a adus pacea. Pentru noi, cei din Est, războiul a continuat și după 9 mai. Un război îndelungat, întins pe 45 de ani. Un război civil, de apărare împotriva agresiunilor ocupantului sovietic și colaboraționiștilor săi – comuniștii locali, care au instituit un genocid al elitelor, distrugerea instituțiilor fundamentale ale statului național român și răsturnarea tuturor rânduielilor străvechi ale acestui pământ. Un război care s-a dus în munți și în păduri, cu arma în mână, în lagăre și în închisori, în sate și orașe. Un război în care am fost, desigur, învinși, dar am biruit în perspectiva eternității. Un război soldat cu zeci de mii de morți și cu alienarea fibrei acestui popor pentru mai multe generații de aici înainte.

9 mai a însemnat consfințirea ocupației sovietice în țările noastre. Și odată cu ea, consfințirea regimurilor totalitare instaurate de aceasta pentru a-și asigura controlul asupra națiunilor captive.

9 mai a însemnat confințirea Cortinei de Fier. Împărțirea Europei în două: o Europă a huzurului și una a suferinței.

Noi, cei de aici, din Est, am privit întotdeauna spre Occident, spre lumea liberă, râvnind la reîntâlnirea cu frații noștri europeni din vest, la ziua când vom trăi toți într-o Europă liberă și prosperă.

Iar când, târziu, foarte târziu, după o jumătate de secol, ne-am eliberat și am pășit ca niște rude sărace pe pardoseala opulentă a lumii libere, am găsit o Uniune Europeană care îl omagia pe Marx și se extazia înaintea învățăturilor împachetate în poleială ale discipolilor lui Trotzki.

Doar cu câteva zile în urmă, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, a participat la festivitățile fastuoase prilejuite de aniversarea a 200 de ani de la nașterea părintelui terorismului comunist. Pentru ca blasfemia să fie deplină, liderul european a elogiat într-o biserică opera zămislitorului doctrinei în numele căreia peste 100 de milioane de oameni au fost exterminați în secolul trecut. Și a dezvelit o statuie impozantă a lui Marx, statuie donată Europei – culmea! – chiar de Republica Populară Chineză, fosilă a comunismului statalizat și campioană la încălcarea drepturilor omului. „Și am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ… Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei care avea rana de sabie, şi trăia.” (Apocalipsa 11 : 13)

Obrazul încă înlăcrimat al popoarelor Europei de Est a fost pălmuit, iar suferințele lor scuipate. Și asta cu doar câteva zile înainte de 9 mai.

Iată de ce, dragă Europa, eu nu sărbătoresc nimic pe 9 mai. Căci doar popoarele învinse sărbătoresc ziua înfrângerii lor. Popoarele conștiente de identitatea și misiunea lor nu sărbătoresc înfrângeri, ci victorii.

Pentru mine, ziua de 9 mai nu există. Și nici tu nu exiști. Ești doar un chip cioplit al iluziei noastre amare de 45 de ani, când te-am crezut o lume a libertății și păcii.

Dumnezeu să se îndure de rătăcirea ta…

 

4 Comments
  1. ANTIPUTIN says

    Jean Colt(+z) Juncker
    Intr’un ungher
    Isi scoase arma de fier
    (ce Putin o mai numeste
    Cand ucide si loveste
    Ca un viteaz cavaler
    Un JUNGHER !

    El, sa’l laude pe Marx ?
    El, noul Saul din Tars
    Mai bine se sinucide
    C’o doza de pesticide

    Dar, in fine, melancolic
    Luand o doza de narcotic
    Pe Marx, dar de la chinezi
    Il lauda la cirezi
    De roboti
    Si chiar de preoti

    Uitand muntii de victime
    Omorate c’ o cruzime
    Niciodata egalata

    Junckere, a ta rasplata
    Vei primi, imbelsugata

    Dracii rai, la judecata
    Te’or prinde de beregata
    Te vor pune in cazan
    Urletul va fi in van

    Mandru’al Europei han !

  2. IO...gereules says

    Inspirata scrisoarea trimisa acestei asa zise entitati europene.Dar oare o ia cineva in seama?Exista inima si mintea cuiva care sa se tulbure pentru adevarurile triste,macabre despre care se se scrie in aceasta epistola ?Cine reprezinta Europa?O mana de netrebnici care stapanesc,la negru,zeci de natiuni lasate de Dumnezeu pentru infrumusetarea planetei,in cauza pentru pastrarea frumusetii bucatii de pamant a Pamantului cuprinsa intre Marea nordului,Marea mediterana si Muntii Urali.Din nenorocirea miilor de suflete cuprise pe acest teritoriu cei ce il dijmuesc dupa bunul lor plac malefic sant doar o adunatura bolnava din cap pana-n picioare de o boala necrutatoare inconstiinta nesimtita.

    1. ANTIPUTIN says

      Geruales:
      Tu povesteste de Marele Imperiu al Raului (MIR), al mortii, al degradarii umane generalizate, al terorii, unde tarul malefic stapaneste…
      Si lasa’te de pescuitul viclean de suflete inocente sau slabanogite…
      Tu ar trebui sa scrii cu rosu, doar transcrii directivele de la KGBul sangeros !

  3. IO...gereules says

    Mai baiete,imi parerau sa-ti spun ca ai cam putina glagorie in cerebel.Spatiul de care am amintit mai sus apartinea din stravechime popoarelor(triburilor)tracice care mai tarziu au format Europa prin amestec cu migratorii slavi,unguri si alte saracii ale lumii care calareau prin lume sa fure pentru a exista ca altceva nu vroiau sau nu puteau sa faca.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php