Şeful Serviciului Omoruri: „Infracţionalitatea va creşte în urma modificării Legilor Justiţiei”. Criminalii, pedofilii şi violatorii – beneficiarii proiectului PSD-ALDE.

6 874

Întrebat dacă infracționalitatea poate crește dacă aceste modificări vor intra în vigoare, Şeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, dl Radu Gavriș, a spus că este „sigur”. „Sunt sigur, nu cred. Sunt sigur!”, a declarat el pentru DIGI 24.

Totodată, șeful Serviciului Omoruri a criticat și propunerea ca suspectul dintr-un caz să participe la audierea victimei.

„Pedofilul să participe la audierea unui copil abuzat… n-am cum să comentez o astfel de idee. Există grijă pentru drepturile suspectului, dar cred că datoria statului român este să protejeze prima oară victimele”, a mai spus el.

Imaginaţi-vă cum va fi să pui faţă în faţă, pedofilul şi victima! Este doar un exemplu dat de şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, vorbind despre efectele pe care le vor avea modificările pe care parlamentarii vor să le aducă codurilor penale. Comisarul trage un semnal de alarmă şi spune că toate acele propuneri desfiinţează orice dosar penal, în care sunt investigate fapte cu violenţă. Criminali, violatori sau aflţi infractori periculoşi vor fi prinşi mult mai greu sau poate niciodată. Radu Gavriş a acordat un interviu în exclusivitate jurnaliştilor Digi24.

„Excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de probă ar duce înapoi sistemul judiciar cu 20 de ani. În anii 90, la începutul anilor 2000, orice faptă din spațiul public risca să rămână cu autor necunoscut. Pe scurt, un autor de omor, pedofil, orice infracțiune gravă cu care ne ocupăm și pentru care pot să vorbesc poate să rămână în continuare în libertate și să comită aceste fapte”, a spus comisarul Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, pentru Digi24.

„De curând a fost condamnat un pedofil, a fost trimis în judecată de mai mult timp, care timp de șase ani a acostat copii cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani, pe stradă, cărora le-a făcut diverite avansuri cu tentă sexuală. Majoritatea probelor le-a constituit camerele de supraveghere. Sunt martorul ideal perfect, obiectiv, spre deosebire de cei care percep ceva”, a adăugat el.

„Pedofilia este o infracțiune cu un grad de repetabilitate foarte mare. Gândiți-vă că la acel pedofil a nu-l prinde la timp implică ca alți copii să fie abuzați”, a mai atras atenția Radu Gavriș.

Acesta a mai spus că nu înțelege logica de a monta camerele de supraveghere, dar nu mai este permisă utilizarea lor în instanțe.

Citeşte maim mult pe Digi24.

6 Comments
 1. Vlad eu says

  DIGI 24= DNA ambasada americana TV.

  Sa fie clar, adevarul nu coincide cu aceasta stire.

  Indiferent daca era PSD, PNL ALDE, UDMR, USR, PRM la putere, oricine ar fi TREBUIA sa dea legea gratierii, pentru ca vine din afara, cerinta a UNIUNII EUROPENE

  care abereaza ca puscariile in Romania sunt supra-aglomerate iar la CEDO Romania este actionata pe banda rulanta si e acuzata de Incalcarea Drepturilor Omului.

  Ce poate un GUVERN sa faca, indiferent de orientarea politica pe care o are? sa plateasca amenzi peste amenzi periodic de milioane si milioane de euro, doar pentru ca niste infractori si criminali se plang ca li se incalca drepturile si ca stau in celule supra-aglomerate?

  Pai uitati-va si voi ce puscarii sunt in tarile nordice, zici ca e Hotel de 5 stele , cu Spa, masaj erotic, televizor, masa de biliard, lipseste doar sa mai aiba piscina si totul e inclus

 2. Vlad eu says

  din banii dumneavoastra, din banii romanilor, se platesc amenzi de 5000 10 mii, 50 mii de euro la CEDO catre :
  -infractori
  -violatori de minori
  -criminali in serie

  Doar din acuza penibila ca ei nu se simt bine la puscarie , ca stau in celule aglomerate, ca nu detin conditii bune in inchisoare.

  Pai ce REEDUCARE faci unui om care a violat un baiat de 5 ani? trebuie sa-i oferi conditii ca in Suedia, Finlanda sau Norvegia, ca sa respecti drepturile omului: ii oferi cazare si conditii asemenea unui ambasador american, ca sa se simta bine si sa nu se simta discriminat! IATA UNDE NE-A ADUS IPOCRIZIA!

 3. Vlad eu says

  ce pretentii poti avea de pilda de la NORVEGIA, un stat care e dat model ca respecta drepturile omului, stat pentru ca a fost condamnat si a platit despagubiri unui ,,inocent,, ca BREIVIK care a ucis 77 de oameni( Crima in massa, genocid, nu criminal in serie), pentru acuza ca nu ofera timp suficient la PLAY STATION sa se joace in puscarie mai mult,si ca aceasta restrictie ar fi o tortura de fapt?

 4. Vlad eu says

  DREPTURILE OMULUI, adica drepturile pedofililor, criminalilor in serie, abuzatorilor de femei si barbati, teroristilor, refugiatilor,

  dar cand e vorba de o MAMA si ROMANCA si IMIGRANTA precum CAMELIA SMICALA din Finlanda

  atunci nu mai conteaza: CAMELIA SMICALA nu este om! ea nu are drepturi. A platit amenda de 60.000 euro pentru ca asistentii sociali neo-nazisti finlandezi AU BATUT-O , i-au rupt o coasta, au abuzat-o sexual (i-au pus mana pe sani), i-au luat copiii in ciuda refuzului acestora de a isi parasi mama,

  Bine fratilor, luati modelul ! Poate cine stie, devine si Romania la fel ca tarile nordice perfecte! Unde e sinucidere in massa, si cea mai mare rata a sinuciderii pe glob.

 5. Ionut Moraru says

  Bineintles ca stirea asta e falsa. Camerele de luat vederi nici inainte de modificarea legii nu erau proba in sine. Criminala de la metrou a fost bagat la puscarie pe baza depozitiei unui singur martor tocmai ptr ca acea camera care arata cum savarseste crima, nu este proba in sine. Legea trebuia modificat ptr ca e proasta. Imensa manipulare # rezist continua!

 6. Vlad eu says

  Soros-istii REZIST au venit cu manipularea asta grosolana si minciuna ca nu vor mai putea fi folosite camerele video ca proba. S-a demontat aceasta stire falsa pe unele televiziuni.

  Orice poate constitui o proba, o camera video, o inregistrare pe telefon, audio video. In toata lumea asta se face la fel, nimeni nu a interzis folosirea acestora, este o manipulare a soros-istilor REZIST alias DNA,DIGI24, ambasada americana, ca sa starneasca ura contra guvernului ales DEMOCRATIC de popor, ca ne place sau nu ne place asta. Domnilor, acesti platiti de soros REZIST provoaca ANARHIE in tara noastra. Sper ca nu asta va doriti. Capete sparte, pensionari batuti, parlamentari asaltati, ce urmeaza? atacuri gaze ca in Siria, sau ca la Club colectiv cum sustin unii?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php