Părintele Vasile Rus: ”Fericiţi cei prigoniţi de senatorul Şerban Nicolae”

0 491

Părintele Vasile Rus, nepotul martirului anticomunist Dumitru Toader  și unul dintre cei mai neobosiți apărători ai memoriei luptătorilor din rezistența anticomunistă din Bistrița-Năsăud a reacționat la declarațiile de astăzi ale senatorului Șerban Nicolae, care a susținut într-o ședință de comisie a Parlamentului României  că partizanii din munți au șubrezit interesele României, notează Bistrița Express. Preotul Rus spune într-o scrisoare transmisă redacției Bistrița Express că afirmațiile senatorului Șerban jignesc profund memoria acestor oameni. și că un stat care nu respectă dreptul la libertatea de exprimare, libertatea proprietății și alegerile libere este un stat criminal și terorist, indiferent de orientarea lui politică.  Referitor la refuzul senatorului PSD și a unora dintre colegii săi de a aviza favorabil în comisia juridică proiectul legislativ care instituia o zi a luptătorilor anticomuniști, părintele Rus spune că martirii din munți nu au nevoie de o zi a lor, ei sunt sărbătoriți în inimile celor care-i cinstesc. Redăm integral conținutul scrisorii părintelui Rus:

”Deplâng afirmaţiile senatorului Şerban Nicolae din spaţiul public care jignesc profund memoria unor oameni care, în condițiile instaurării prin forță și minciună a regimului comunist ( prin falsificarea alegerilor din 1946) au sperat ca în  România să  se respecte dreptul la libertatea cuvântului şi dreptul la proprietate. În numele acestor drepturi aceşti oameni (printre care şi bunicul meu, primarul Toader Dumitru, ucis în anul 1949 în Dealul Crucii fără să fi  tras un foc de armă împotriva regimului bolşevic ) au sfârşit sub gloanțele regimului care propovăduia fraternitatea. Ei  au avut curajul în acele vremuri tulburi să ceară să se respecte aceste drepturi. Ei  reprezintă  un  simbol al demnității în momente de cumpănă ale României din a doua jumătate a secolului XX. Ei şi-au adus contribuția la libertatea noastră de acum.

Martirii Revoluţiei din 1989 şi milioanele de români care au dărâmat regimul comunist au făcut exact ce au făcut partizanii anticomunişti începând cu anul 1949. A lovi în crezul partizanilor anticomunişti înseamnă să loveşti în jertfa martiririlor revoluţiei din 1989 care şi-au dat viaţa pentru a redobândi dreptul la libertatea cuvântului, dreptul la proprietate şi dreptul la alegeri libere. Şi partizanii din anii ‘’50 şi martirii Revoluţiei din 1989 au căzut sub gloanţele bolşevicilor luptând pentru aceste drepturi şi libertăţi. Un stat care nu respectă aceste drepturi e un stat criminal şi terorist,indiferent de orientarea sa politică.

Aş vrea domnule senator să învăţaţi ceva din omenia unui coleg al dumneavoastră de partid, domnul secretar de stat din Ministerul Culturii, Alexandru Pugna, care în perioada cât era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud  a coordonat realizarea în cimitirul din Bistriţa a unui smerit monument funerar ridicat în amintirea jertfei a trei martiri ucişi de securitate în 1949 în Dealul Crucii la Nepos. Ei au cerut regimului bolşevic ca foametea cu care Stalin a chinuit poporul ucrainean în anii 1932-1933 să nu o aducă şi în satele lor. Răspunsul a venit prin uciderea lor fără judecată lăsând în urmă suferinţa a şase copii rămaşi orfani datorită curajului pe care l-au avut părinţii lor de a milita pentru adevăr şi dreptate.

Nu avem nevoia de vreo zi specială închinată lor prin recunoaşterea jerfei şi a suferinţei de către dumneavoastră. Ei trăiesc de-a pururi în sufletele şi în minţile noastre. E de ajuns acest lucru.

 

Președintele rus Vladimir Putin a inaugurat luni la Moscova un memorial dedicat victimelor represiunilor politice a regimului sovietic, astfel că nu mai avem nevoie şi de o recunoaştere şi din partea dumneavoastră. E  de ajuns Putin.

În schimb vă propun să decretaţi o zi specială închinată sângelui care a curs la mineriadele de după 1989 în Bucureşti şi în ţară. Aceste acţiuni nu au pus în pericol stabilitatea statului român, iar cei care le-au organizat nu sunt criminali, cum i-aţi numit  dumneavoastră pe Stalin şi pe Churchill.

Cât despre fraternitatea dumneavoastră cu talpa ţării …statul dumneavoastră vă respectă dreptul la o viaţă decentă de parlamentar cu o rentă  generoasă. Nu e foametea lui Stalin din 1932-1933,nu-i aşa domnule senator? Să trăiţi bine şi să vă bucuraţi de iniţiativele demne pe care le promovaţi !

Preot Rus Vasile”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php