HEIMBACH ŞI MIŞCAREA LEGIONARĂ nu au nici o legătură! Declaraţia lui Florin Dobrescu, fost preşedinte executiv al Partidului Totul pentru Ţară.

13 1.236

O ştire inedită ţine capul de afiş al presei mainstream din ultimile zile. Liderul mişcării radicale care a stat la originea evenimentelor tragice de la Charlottesville, Matthew Heimbach, ar fi adeptul lui Corneliu Codreanu! Şi, de aici, aceeaşi presă mainstream, iscusită în crearea de diversiuni, clamează concluzia fără echivoc: „Matthew Heimbach, unul dintre organizatorii marşului rasist din Charlottesville, inspirat de Corneliu Zelea Codreanu”. Mai că se pun în seama lui Corneliu Codreanu, nu doar ideile organizaţiei lui Heimbach, ci şi mortul şi răniţii din tragicele evenimente de la sfârşitul săptămânii trecute.

Legătura între incidentele de la Charlottesville şi doctrina lui Corneliu Codreanu odată realizată, întreaga medie românească şi străină insistă pe acest aspect. Care, de fapt, reprezintă un mare neadevăr.

Am simţit necesar să fac aceste precizări, în calitatea mea de fost preşedinte executiv al Partidului „Totul pentru Ţară”, organizaţie reînfiinţată de comandanţii legionari supravieţuitori ai represiunii comuniste, în 1993 (în continuarea partidului omonim interbelic, dizolvat odată  cu instaurarea dictaturii carliste din 1938) şi care, ca urmare a interdicţiilor regimului neocomunist, a fost nevoit să se manifeste multă vreme sub titulatura „Pentru Patrie”. Acest partid a fost reînfiinţat de veteranii Mişcării Legionare pentru a constitui formula legală sub care să poată fi perpetuată, în România, existenţa acestei mişcări şi transferul doctrinei legionare către generaţia tânără. În acest context, consider că am calitatea morală, dar şi obligaţia, de a face precizări care să delimiteze fenomenul istoric al legionarismului românesc de evenimentele de la Charlottesville şi iniţiatorii lor.

Nu voi insista asupra faptului – evident pentru orice minte lucidă – că simpla declaraţie a unui individ că s-ar revendica de la ideile lui Corneliu Codreanu, ori preluarea efigiei acestuia pe un tricou, nu poate arunca răspunderea pentru faptele acelui individ în sarcina întemeietorului Legiunii Arghanghelul Mihail. Mai cu seamă după 80 de ani de la moarteacestuia… Dacă mâine, vreun dezaxat apare pe tricou cu portretul lui Maniu sau Brătianu, nimeni nu le poate reproşa acestora faptele celui ce se foloseşte de memoria lor.

Ar trebui văzut în ce măsură Matthew Heimbach a înţeles cu adevărat esenţa învăţăturii lui Corneliu Codreanu. Şi, personal, înclin să cred că nu a înţeles mai nimic, dacă este să dau crezare celor aflate despre organizaţia sa, a cărei ideologie amestecă elemente codreniste, cu altele naziste, creştin- ortodoxe, rasiste ori neo-păgâne, dar şi simpatii evidente faţă de regimul criptosovietic de la Moscova. De altfel, este şi greu pentru un american get-beget să pătrundă în esenţa sa, doctrina liderului legionar asasinat la Tâncăbeşti.

Mai mult decât atât, eu merg până la a suspecta pe Heimbach de o oarecare intenţie de impostură, dacă nu cumva ar putea fi vorba de mai mult decât atât. Şi spun aceasta, pornind de la declaraţiile liderului Partidului Tradiționalist al Muncitorilor, care – încercând să-şi legitimeze revendicarea de la învăţătura lui Corneliu Codreanu, declară public că ar avea contacte cu reprezentanţi ai Mişcării Legionare, pe care i-ar fi întâlnit în timpul vizitei sale în România, la sfârşitul anului 2014.

La sfârşitul anului 2014, Partidul „Totul pentru Ţară” nu era încă desfiinţat, iar Legea 217/2015, de asemenea, nu era încă promulgată. Era greu să cauţi în România Mişcarea Legionară şi să nu afli de existenţa acestei organizaţii sub a cărei formulă legală legionarii îşi continuau, legitim, activitatea. Noi nu ştim nimic despre vizita acestui domn Heimbach în România, şi nici alte grupări serioase cu orientări pro-legionare nu ştiu să fi avut contacte cu dumnealui.

Şi atunci, întrebarea care rămâne este: cu cine s-a întâlnit dl Matthew Heimbach în iniţiatica sa călătorie în România?

Să fie vorba de oarece pretinşi „naţionalişti” cu năzuinţe „legionare”, admiratori ai verzei ideologice a lui Dughin şi a pletorei de KGB-işti ce constituie nomenklatura actualei puteri de la Kremlin? Pentru că, aflăm că Heimbach este un admirator declarat , nu doar al lui Corneliu Codreanu, ci şi al lui Putin şi instrumentul său ideologic, Aleksandr Dughin. Asta ca să nu mai vorbim de Hitler şi alte personaje istorice de tristă amintire… (Niciodată nu am înţeles pe cetăţenii americani care trăiesc în SUA, bucurându-se de toate libertăţile de acolo, dar se revendică drept admiratori fanatici ai dictatorului neostalinist de la Kremlin…)

Dacă Heimbach ar fi cunoscut istoria reală a Mişcării Legionare, ar fi ştiut că aceasta a fost înfiinţată de întemeietorul său pentru a lupta împotriva Comunismului şi Rusiei sovietice. În condiţiile în care regimul condus de Vladimir Putin nu reprezintă decât o reciclare a structurilor KGB-ului şi o reabilitare a simbolurilor Uniunii Sovietice, legionarii şi urmaşii acestora nu pot manifesta nici un fel de simpatie faţă de teatrul ortodoxist prost jucat pe scena Kremlinului… Şi, dacă ar fi stat de vorbă cu autenticii legionari din România, dl Heimbach ar fi aflat că aceştia au susţinut, consecvent, şi înainte şi după 1989, ieşirea României din sfera de influenţă a Moscovei şi integrarea acesteia în structurile occidentale.

Am văzut unele reacţii entuziaste pe marginea ideii că, iată, americanii prind să se inspire din doctrina lui Codreanu… Personal, nu mă bucură genul acesta de asocieri. Dimpotrivă, mă îngrijorează. Pentru că nu pot să nu simt în aer intenţia anumitor cercuri politice de a exacerba mediatizarea ştirii, în scopul obţinerii unor argumente în plus pentru declanşarea unei noi persecuţii politice a legionarilor şi urmaşilor acestora. Iar străini de genul lui Heimbach, incapabili să înţeleagă că esenţa doctrinei lui Codreanu este una de schimbare lăuntrică a omului pe coordonatele învăţăturii creştine (aspectele politice fiind doar secundare), nu pot face decât rău afişându-se cu efigia întemeietorului Legiunii Arhanghelul Mihail.

Voi încheia, recomandând trusturilor de presă care s-au grăbit să exploateze caracterul senzaţionalist al unei presupuse legături între Matthew Heimbach şi legionarismul românesc, să consulte şi poziţia celor care,  în România, sunt îndreptăţiţi să vorbească despre ceea ce înseamnă Mişcarea Legionară şi învăţătura lui Corneliu Codreanu.

Cu stima,

Florin Dobrescu

fost Preşedinte executiv al Partidului „Totul pentru Ţară”

13 Comments
 1. Vasile says

  E bine ca se afiseaza cu tricoul lui Zelea Codreanu pentru ca mai multi oameni devin curiosi sa afle cine este Zelea Codreanu si ii vor citi operele.

 2. Lucian says

  „Niciodată nu am înţeles pe cetăţenii americani care trăiesc în SUA, bucurându-se de toate libertăţile de acolo, dar se revendică drept admiratori fanatici ai dictatorului neostalinist de la Kremlin…” – pt ca-i nationalist, antiliberal si antiglobalist, adica impotriva celor care le limiteaza libertatile in numele tolerantei fata de tot felul de aberatii, ii saraceste mutind productia si chiar designul si parte din management in lumea a treia si care, in general, le transforma societatea in altceva ce nu-si doresc. Dictator neostalinist este cam deplasat. Democratia nu-i o valoare universala. La o privire mai de aproape si in retrospectiva, nu-i decit un mijloc de inselaciune a maselor si de control de catre o minoritate. In esenta, intre Germania si Rusia nu-i o diferenta deloc mare…

 3. pui de dac says

  O mare parte din societatea americana a fost spalata pe creier in universitati de profesori neo-marxisti corecti politic si promotori daca nu si practicanti ai asa numitei comunitati lgbtq; e de admirat insa ca multi americani s-au trezit si au votat impotriva lui killary prietena la catarama lui soros care ne-ar fi impus casatorii intre homalai in secunda 2 iar prigoana impotriva bisericii ar fi fost mult mai sustinuta decat atacurile de acum: sa nu uitam ca a refuzat, cand perversul de barbata-su a vizitat Romania in 97 , a refuzat sa intre in biserica Kretzulescu; pe cand Trump a fost cred ca primul presedinte american care s-a inchinat la Sf Mormant. Trump a reusit sa coalizeze mai multe factiuni din America : pe sectantii „evanghelici” care-s foarte porniti impotriva corectitudinii politice si a casatoriilor sodomite, pe cei de dreapta, pe aparatorii amendamentului 2 (dreptul americanilor de a avea arme de foc), pe cei afectati de infractiunile imigrantilor si o majoritate care l-a votat in speranta ca va aduce mai multe joburi sau le va readuce pe cele pierdute prin instaurarea unor reguli „pt protejarea mediului” spre exemplu minerii din unele state, sau va readuce fabrici de asamblare a automobilelor sau ale altor produse prin reducerea susbtantiala a taxelor. Deci asa numitul slogan America First i-a cucerit pana la urma pe americani. Eu pe Heimbach asta nu prea il inteleg pt ca in loc sa-si sustina presedintele si programul nationalist America First il sustine pe kim jong (uitati-va pe contul lui de fb! care e un bolsevic nenorocit care a fost in stare sa-si execute opozantii (inclusiv rude de-ale sale) cu tunul! si-si mentine poporul intr-o stare de sclavie si indobitocire…si nici el nu l-a inteles pe Capitan il poarta degeaba pe tricou . Capitanul a fost anticomunist pana in maduva oaselor!

  1. Lucian says

   Nu stiu de unde ai scos-o ca il sustine pe Kim. E doar impotriva unui nou razboi cu Nk de genul celor din Iraq si Afganistan. E si impotriva Americii asa cum exista ea astazi. Se pronunta pt drept de secesiune pe criterii etno-comunitare.

 4. IO...gereules says

  Pai,Haimbach nu aste altceva decat unealta unuia ca seoros si a globalistilor.Asta nu are nimic deaface cu Marele roman C.Z.Codreanu. Acest indivit a fost „infiintat”pentru a-l distruge inca odata pe genialul vizionar al romanilor daer si al lumii,si deasemene, pentru a lovii puternic,indirect,in romani si neamul lor de genii.A se lua aminte Romania si poporul roman este lovit la scara planetara.Parerea mea este ca tot ce se intampla in lume este o lucrare bine regizata,in directia Romania si distrugerea ei.De aceia romanii sa nu se mai hlizeasca atunci cand vad si simt cum le crapa craca de sub picioare.Urmeaza vacarmul.Desteptarea.

 5. Nicolae Doru Constantinescu says

  Ai intuit exact,denigrarea e in top,,,calomniati…ceva tot va ramane,, ! La nivele diferite,se continua agresiunea,blamarea publica a Miscarii Legionare, cu o acribie greu de inteles,acum la 90 de ani de la intemeiere !!!!

 6. Dinu Dan says

  Textul asta nu are nici o valoare, daca nu este tradus in engleza si trimis tuturor canalelor de stiri, trusturilor de presa americane, care au difuzat stiri referitoare la legatura dintre individul asta si miscarea legionara.

  1. Petrus says

   Vorbea Florin de o inpostura.Nu dragilor nu este vorba de nici un fel de inpostura.E vreorba de o noua forma de denigrare a miscarii legionare care se duce de multa vreme de cei ce vor sa distruga tot ce este Romanesc.Cre se lupta sa ne desfiinteze istoria cea adevarata,lupta anticomunista a eroilor care zac prin locuri necunoscute ascunse si batjocorite de sleahta de golani veniti pe tancurile sovietice.DA,Corneliu Zelea Codreanu,eroul national estePrezent in sufletele constiinta si inimile noastre nu pe tricoul lui Haimbach.

 7. Stoica says

  Adevarul este ca in America C.Z.Codreanu este foarte cunoscut si cartile publicate despre Miscarea Legionara sunt din ce in ce mai solicitate .
  Doctrina Miscarii Legionare este unica in lume si este singura optiune pentru dainuirea tuturor neamurilor in buna intelegere si pace.
  Partidul Totul Pentru Tara trebuie sa reintre in legalitate si sa duca mai departe viziunea acestui mare roman .

 8. DAN BOGHIU says

  Nu inteleg dece raspunsul meu trimis revistei nu a fost publicat.Dainuieste si acolo influenta habotnicilor cu perciuni?sau altor interesati a a nu se scrie despre influenta lor???BOGHIU

 9. Ionut Moraru says

  Dintr-o data un nationalist american care protesta impotriva demolarii staliniste de statui indezirabile rabinilor, homosexualilor, negrilor si anarhistilor, si care poarta un tricou cu Corneliu Zelea Codreanu devine raul obsolut si toata lumea se delimiteaza de el gasindu-i fel si fel de bube in cap, fara sa il cunoasca pe individ. Foarte interesant!
  Si apropo, tricoul e superb. Trebuie sa ajungem pana in America sa ne luam si noi unul ca in Romania nu se mai face asa ceva??

 10. Ionut Moraru says

  „Liderul mişcării radicale care a stat la originea evenimentelor tragice de la Charlottesville” scrie in titlul articolului. Ei bine, cu asa ceva eu nu pot fi de acord niciodata! Exact cealalta tabara a stat la originea „tragicelor evenimente”.
  O alta intrebare ar fi ce se intampla daca Matt Heimbach ar fi avut tricou cu Alexandru Florian?? Mare terorist Florian asta -ar fi spus presa internationala…..sau poat ca nu…Voi ce ziceti?

 11. Ionut Moraru says

  http://www.whatdoesitmean.com/index2359.htm

  Accesati link-ul de m,ai sus si veti vedea cum baietii #rezist din SUA au regizat totul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php