Comemorarea victimelor represiunii comuniste din IUNIE 1990

4 457

Asociaţia Victimelor Mineriadelor din România, condusă de dl Viorel Ene, anunţă comemorarea celor căzuţi în luptă cu represiunea comunistă din 13-15 iunie 1990, MARŢI 13 IUNIE, începând cu ora 14, la crucea comemorativă din Piaţa Universităţii (Bucureşti).

Oficial, şase persoane ar fi fost ucise în noaptea de 13-14 iunie 1990, de gloanţele armatei scoase în stradă, cu muniţie de război şi blindate grele, de conducerea comunistă a României de atunci, în frunte cu Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan, Gelu Voican Voiculescu, Al. Bârlădeanu, Virgil Măgureanu etc.. Neoficial însă, numărul victimelor a fost mult mai mare, după toate sursele fiind vorba de peste 100 de morţi şi sute de răniţi, în toate cele trei zile de represiune. Acest număr apare în dosarele anchetei penale instrumentate de procurori, pe baza declaraţiilor medicilor care au îngrijit răniţi deosebit de grav care cereau să nu fie înregistraţi, pentru a nu suporta represalii din parte organelor de represiune, ca în dece,brie 1989.

Toate instituţiile de forţă ale României au fost implicate în represiune: Ministerul de Interne, SRI, Armata, la care se adaugă structurile economiei naţionale (CFR) şi un lung şir de jurnalişti care au făcut oficiul de instigatori şi susţinători media ai crimelor de stat. Până acum, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru crimele din iunie 1990.

 

4 Comments
 1. Laurențiu Mîncu says

  Daca romanii votau in 90 Mișcarea Legionară astăzi eram departe! Trăiască Mișcarea Legionară! Trăiască Credința Ortodoxă! DOAMNE AJUTA!

  1. Remus says

   Draga Laurentiu, ma tem ca nu ai dreptate. Eram departe daca ar fi ajuns la putere niste oameni cu o conduita morala macar la 1% din ceea ce erau liderii miscarii legionare.
   „Daca ati avea credinta macar cat un graunte de mustar…..”
   Miscarea legionara, prin doctrina si capacitatea de martiraj a membrilor ei asemanatoare sfintilor crestini, nu a fost si nu va fi pe placul multimii fie ea din est sau vest, care se va simiti mereu coplesita, pusa in inferioritate de aceste valori ale neamului romanesc. Dar poate ca profetia lui Radu Gyr din „Ne vom intoarce intr-o zi”, se va implini.

   1. ROMÂNUL says

    Ne vom întoarce intr-o zi.
    Si morti si vii,
    Si tineri si bătrîni,
    Străbunii îngropați mai hăt, decât colea,
    Adusi cu suflet drag,
    Sa doarmă pururea,
    Somnul de veci in glia strămoșeasca
    Români si nu numai de pe tărîmuri prea pustii
    În muntii cei semeti si vii,
    Prin iures viu pe galbene cîmpii,
    Sa ne cinstim inaintasii,
    Sa ridicam o tara
    Să punem boii-n jug,i
    Sa priponim dusmanul,
    In crîncenul Aiud,
    Sa facem sa stea ######
    Frumos, semeț sub soare,
    Iar coada de topor,
    Cu apa la picioare,
    Sa sufere si ea,
    Cum au razbit cei multi,
    Stiuti si nestiuti,
    Pierduti si nepierduti,
    In patru zări de lume,
    Cu dor de ROMÂNIA,
    Frumoasă si curată,
    Bogată si semeață,
    Cu soarele pe cer,
    Sa ne cinstim străbunii,
    Sa apărăm hotarul,
    Si glia cea străbună,
    Sa fie iar, dea pururea,
    Măreață Națiunea Română!!!!!!!

 2. Laurențiu Mîncu says

  Atunci sa credem in aceasta profeție a martirului legionar Radu Gyr! Istoria se repetă si cred in Biruința Legionară! Doamne ajuta!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php