”Sfântul Închisorilor. Valeriu Gafencu în arhivele Securității”. Curând în librării

0 454

”Sfântul Închisorilor. Valeriu Gafencu în arhivele Securității” de istoricul Ionuț Țene se va găsi curând în librăriile din România.

Cartea a apărut la Editura Casa Cărții de Știință din Cluj-Napoca și cuprinde un studiu introductiv despre Sfântul Închisorilor, precum și un compendiu de documente inedite din arhivele CNSAS.

”Revin cu o nouă carte despre Valeriu Gafencu, cel numit de Nicolae Steinhardt ca „Sfântul Închisorilor”, de data aceasta cuprinzând documente din arhivele CNSAS. Cartea poate fi considerată o continuare, un volum al doilea sau o completare la ediţia pe care am publicat-o: „Valeriu Gafencu. O biografie teologică a Sfântului Închisorilor”. Dar în acelaşi timp, paradoxal, ar putea fi considerat volumul întâi, deoarece cuprinde documentele din arhivele Siguranţei şi militare despre elevul şi studentul Valeriu Gafencu în perioada formării educaţiei sale intelectuale înainte de a fi arestat de forţele opresive ale regimului de dictatură militară…Această culegere de documente brute surprinde malaxorul juridic al regimului totalitar, care distruge tinereţea unui elev şi student nevinovat, dar care anunţă din unele descrieri şi analize juridice caracterul ferm, dârz, demn, vertical şi spiritul moralei creştine al Sfântului Închisorilor, care se va căli spre desăvârşire întru mântuirea neamului omenesc în închisorile regimurilor antonescian şi comunist” a scris autorul în Argumentul cărții.

Anul 2017 este dedicat de către B.O.R. martirilor, mărturisitorilor și apărătorilor ortodoxiei din perioada comunistă.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php