SECURITATEA DE DUPĂ 1989! „Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române !

1 405

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni dimineaţă, într-o postare pe pagina sa de Facebook care va fi primul pas pe care îl va face în desecretizarea arhivei SIPA, pe care o consideră „o pată pe obrazul justiţiei române”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că va publica, pentru început, numele celor care au „vizitat” arhiva, eventual și numărul „vizitelor” efectuate.

Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafață.

Primul pas – voi publica numele celor care au „vizitat” arhiva, eventual și numărul „vizitelor” efectuate !”, a scris Toader pe Facebook.

Tudorel Toader a afirmat săptămâna trecută că nu poate da un termen exact când ar putea fi desecretizată arhiva SIPA, adăugând că, atunci când va avea desfășurătorul tuturor elementelor, va face o comisie.

„Nu pot spune un termen exact acum, pentru că sunt în momentul în care eu, la rândul meu, mă documentez privind istoricul constituirii, administrării fondului din arhivă. Când am desfășurătorul cu toate elementele, atunci voi face o comisie și vom vedea”, a declarat Toader, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va fi vorba despre o desecretizare totală sau parțială, Toader a răspuns: „Nu am cum să spun eu acum totală, parțială, pentru că nu știu ce este în arhivă. Dacă vor fi secrete de stat, nu le pot desecretiza eu. Dacă sunt de competența ministrului, le desecretizează ministrul, dacă sunt de competența Guvernului, Guvernul prin hotărâre, dacă vor fi secrete de stat, e alt regim”.

O fostă cercetătoare acreditată la CNSAS, a dezvăluit ce conține arhiva SIPA. Mărturia ei întăreşte ideea că este nevoie de o desecretizare controlată şi că oamenii şantajabili trebuie să dispară din sistemul de justiţie. „Este iadul…Sunt oameni filmați în timpul actului sexual desfăşurat într-o cameră de hotel, sunt transcrieri a sute de zile si nopți de discutii din dormitorul câte unui om, tot, tot”, spune femeia.

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat recent la Realitatea TV scandalul desecretizării arhivei SIPA, explicând că au fost deja publicate „rânduri” din aceste dosare, mapa profesională a Noricăi Nicolai, care fiind un luptător în justiţie înainte de 1989 şi rămânân cu acest statu şi după 90 este un exemplu în acest sens. Cu această mapă, a explicat consultantul politic, Norica Nicolai a fost făcută praf, scurgerile de informaţii din dosarul dânsei blocând-o în parcursul carierei.

Cozmin Guşă a mai oferit şi alte exemple ale unor scurgeri de informaţii din arhiva SIPA: „celebrul bileţel al generalului Coldea, invocat de Geoană, când era preşedinte PSD, celebra Aspazia Cojocaru, verişoara lui Octav Cozmâncă, membră a Curţii Constituţionale, care a fost devoalată cu diverse treburi, printre care şi calitatea de fost informator al Securităţii. Tot din dosare de la SIPA”.

Sursa: REALITATEA

1 Comment
  1. pui de dac says

    Mai da-i in ma-sa pe idiotii astia cu toata mafia lor. Politica de dupa 89 a fost croita pe sistem mafiot, acum se dau in gat unii pe altii, urat mediu politichia asta a curvelor penale…cum s-or suporta jegurile astea? auzi si pe gusa „consultant politic” cine gusa o perfecta nulitate, limbricul absolut face ‘dezvaluiri” . Nu inteleg de ce le bagam in seama pe mizeriile astea…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php