Emil Constantinescu: „Mineriada a fost ”opera” SRI-ului.”

4 589

Fostul presedinte cederist sustine ca adevarul despre mineriada din 13 – 15 iunie este cunoscut chiar daca persoanele responsabile sunt incapabile ”sa-l spuna si sa-l asume”.

Adevarul sintetizat de Emil Constantinescu arunca toata vina asupra SRI-ului condus de Virgil Magureanu. ”Gravitatea si implicarea foarte multor persoane cu functii de raspundere face ca adevarul sa nu fie cunoscut. In Romania se manipuleaza prin cuvinte — teroristi, mineriada – niste cuvinte care simplifica si manipuleaza. Cuvantul mineriada ascunde, de fapt, caracterul unei actiuni de stat, pregatita de SRI condus in vremea aceea de Magureanu si de unitatea doi si un sfert, pe care am desfiintat-o. S-a reinfiintat la Ministerul de Interne – care era Securitatea orasului Bucuresti. Minerii au fost manipulati in primitivitatea lor, dar nu ei erau cei care stiau pentru ca toate au fost directionate”, a afirmat Constantinescu, la dezbaterea organizata pe tema mineriadei la Club A. In context, fostul sef de stat a criticat si elitele intelectuale care nu si-a indeplinit rolul de a scrie ele istoria si au lasat aceasta sarcina, culmea, in seama Procuraturii care astazi se chinuie sa finalizeze, dupa trecerea a 27 de ani, evenimentele petrecute in iunie 1990. ”Adevarul il stim. Nu suntem capabili sa il spunem si nu suntem capabili sa il asumam si aceasta este intr-adevar drama si criza morala in care se afla poporul roman”, a conchis Constantinescu.

SURSA: Simona Badulescu, National

4 Comments
 1. IO...gereules says

  Ii aduceti in fata lumii,din nou,pe uzurpatorii neamului romanesc si ai tarii.ASTA SPUNE CA NU SANTEM CAPABILI SA ASUMAM ADEVARUL.Cine sant astia carte nu sat capabili de asumarea adevarului,romanii sau liftele straine invadatoare care au venit in tara si s-au statornicit la volanul tavalugului antiromanesc,cu ajutorul unora ca acest aindivid?

 2. Adrian says

  Vreti adevarul? E semnatarul renuntarii la Buceac in favoarea Ucrainei. Tradator de tara.

 3. pui de dac says

  Nu vreau sa-l apar pe Milica; dar din pacate realitatea in teritoriile romanesti ce sunt acum la Ucraina e f trista. Si in Basarabia in special in nord sunt multi rusofoni sau rusificati dar in Ucraina abia daca mai gasesti vorbitori de lb romana. Va spun in cunostinta de cauza ca am fost si in Buceac si e jale ce era acolo: strazi cu denumiri sovietice, statui cu lenin , o populatie care nu are nici in clin nici in maneca cu romanismul; romanii sunt niste mici insulite pe la Reni si Hagi-curda si cam atat daca mai stiti voi spune-ti-mi. Stalin si-a facut treaba diabolica cu deportarile si a a dus bulgari, gagauzi samd incat ma intreb cu cine oare ne-am „reintregi” daca printr-o minune am putea lua Buceacul inapoi?

 4. Ionut Moraru says

  Trebuie inceput de aici: E. Constantinescu este numele fals. Numele real este Kazbici, evreu ucrainean dupa mama. Sa ne mai intrebam de ce a semnat tratatul rusinos si tradator cu Ucraina? Atata poate un evreu ucrainean, fost activist PCR, naparlit in mare anticomunist.
  Cum au acaparat astia fara rusine terenul anticomunist ca sa nu poata ridica fruntea cei care au fost intr-adevar anticomunisti!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php