Apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului, omagiaţi în SUA

2 406

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român a celor două Americi, AROLA (Asociația Auxiliară a Femeilor Ortodoxe Române din America) organizează, în luna martie a.c., o serie de tabere duhovnicești pentru femeile creștine din parohiile mitropoliei.

Prezentările și conferințele din cadrul taberelor vor ilustra tematica Anului omagial al iconarilor și pictorilor bisericești și a Anului comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, informează Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Avem speranța că, prin abordarea celor două teme ale anului 2017, creștinele din parohiile Mitropoliei noastre vor dobândi o înțelegere mai profundă a valorii jertfei în Biserică și a bogăției de înțelesuri ale icoanei ca și fereastră către lumea transfigurată a Împărăției Cerurilor a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae.

Programul taberelor duhovnicești din cadrul celor două eparhii ale Mitropoliei este următorul:

  • Pentru coasta de Est, tabăra va fi organizată în perioada 17-19 martie a.c. la Mănăstirea „Sf. Dimitrie cel Nou” din Middletown, New York. Aceasta va avea ca temă “Valeriu Gafencu, un sfânt al temnițelor comuniste” și va fi susținută de pr. prof. Nicolai Buga de la parohia Sf. Treime din Philadelphia.
  • Tabăra pentru partea centrală a SUA va fi organizată la Centrul „Faith and Heritage” din Allegan, MI în perioada 18-19 martie a.c. Invitați vor fi Monahia Teodora Balaban și Ierom. Atanasie Popescu. Tabăra are ca teme „Icoana în viața și casa noastră, de la imagine la transfigurare” și „Sfinții închisorilor”.
  • Pentru coasta de Vest a SUA, tabăra va avea loc la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” din Goldendale, WA, în perioada 10-12 martie a.c. Tema taberei va fi „Martirii închisorilor comuniste”, invitat fiind Ierom. Atanasie Popescu.
  • Tabăra organizată pentru coasta de Est a Canadei va avea loc la Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Mono Mills, Ontario în perioada 24-26 martie a.c. În cadrul acesteia, Ierom. Paisie Buhnilă va susține o prezentare întitulată „Icoana, fereastră către Împărăție”.
  • Pentru coasta de Vest a Canadei, tabăra va avea loc la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din Edmonton, AB, în perioada 17-19 martie a.c. Invitat va fi d-na Gabriela Luca-Deminan care va susține o conferință cu tema „Icoana ortodoxă –  fereastră spre cer”.

Mai multe informații despre activitățile AROLA sunt disponibile pe pagina web a asociației www.arola.us.

(Gheorghe Anghel – basilica.ro)

via Fericiți cei Prigoniți

2 Comments
  1. calin eugen says

    Mult succes!

  2. Liliana says

    Doamne ajută. Cu respect.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php