Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, avizată favorabil de Comisia Juridică a Camerei

0 310

Coaliția pentru Familie a anunțat pe pagina sa de Facebook că Propunerea legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru clarificarea noțiunii de căsătorie și familie a fost avizată marți, 7 martie 2017, de Comisia Juridică a Camerei Deputaților și trimisă spre aprobare plenului Camerei, cu raport de adoptare.

casatorie egal familie

VOTURI: 17 pentru, 1 contra, 1 abținere.

Cu excepția deputatului Gabriel Andronache, toți deputații PNL din Comisie au votat favorabil proiectul de revizuire. Cu un plus pentru dep. de Bihor Ioan Cupşa, care a avut o intervenție strălucită.

Înregistrarea video integrală ar trebui să apară în curând pe site-ul Camerei Deputaților.

Toți deputații PSD, ALDE, UDMR și minorități naționale au votat pentru proiectul de revizuire.

Dintre cei 2 deputați USR, unul a votat pentru (Stelian Cristian Ion).

Coaliția pentru Familie a ținut să aducă o clarificare importantă la felul în care presa a relatat această știre:

CLARIFICARE – o eroare des făcută de presă… este cea care presupune că inițiativa noastră „MODIFICĂ definiția familiei”. Este complet FALS. Inițiativa cetățenească de revizuire doar CLARIFICĂ definiția actuală, conformă cu practica juridică românească de secole, a familiei, în ce privește identitatea și numărul soților, stabilind că aceștia nu pot fi decât doi și de sexe biologice diferite, așa cum este în celelalte legi, precum Codul Civil.

Inițiativa cetățenească nu introduce nicio normă juridică nouă cu caracter constituțional și nu modifică definiția familiei!

DIMPOTRIVĂ, cei care vor modificarea definiției familiei sunt oponenții noștri, care pretind că familia se poate întemeia, afară de căsătorie, și pe contractele civile de tip „parteneriat”, o inovație juridică absolută și complet străină de realitățile românești.

 

via Știri pentru viață

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php