Hai la Marș! Începe Luna pentru Viață, care se va încheia cu Marșul pentru Viață 2017

2 366

La 1 martie 2017 începe în toată țara Luna pentru Viață 2017, care va culmina cu Marșul pentru Viață România și Republica Moldova 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depinde de tine”

25988789991_ca93dfcc08_zFoto: Dinu Savopol

Marșul pentru Viață este o mișcare globală apolitică și aconfesională de promovare a dreptului la viață începând de la concepție și a nevoii de sprijinire a femeilor în criză de sarcină. A apărut ca reacție la retragerea protecției legale pentru copiii nenăscuți existente în SUA până în 1973.

În prezent, mai multe țări organizează anual evenimentul. Recordul s-a înregistrat în 2016 la Lima, în Peru, când 750.000 de oameni au ieșit în stradă să-și exprime sprijinul pentru dreptul la viață al copiilor nenăscuți.

În România nu este un organizator unic al Marșului pentru Viață, ci o serie de organizatori care adoptă pentru manifestare aceeași temă anuală și aceeași identitate vizuală. Toate cultele din România sprijină acțiunea, edițiile anterioare au avut binecuvântarea PF Patriarh Daniel, iar anul acesta evenimentul se bucură în premieră și de binecuvântarea întregului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În 2014, 40 de orașe din România au organizat Marșul pentru Viață. În 2015, 77 de orașe (75 din România, 2 din Republica Moldova). Iar în 2016 evenimentul a avut loc în 130 de orașe (110 din România, 20 din Republica Moldova).

Până la această dată, organizatori din 117 orașe de pe ambele maluri ale Prutului au confirmat participarea la ediția din acest an a Marșului pentru Viață.

Organizatorii din Iași au realizat un clip video de promovare a evenimentului:

Înaintea Marșului pentru Viață, întreaga lună martie a fost desemnată Luna pentru Viață 2017, în care vor avea loc, în țară și în Capitală, evenimente pro-viață: lansări de cărți, conferințe, ateliere cu copii și părinți.

Programul Lunii pentru Viață 2017 la București este următorul:

 • 6 martie, Lansarea cărții „Bebe. O poveste din burtică”, în prezența autoarei, Veronica Iani.

 • 8 martie, „Flori pentru mămici” – voluntarii SPV oferă flori femeilor însărcinate care se pregătesc să nască la o Maternitate.

 • 8 martie, „Mamă, îți mulțumesc!” – campanie pe Facebook, prin care utilizatorii sunt invitați să-și afișeze la fotografia de profil o pancartă cu mesajul „Mamă, îți mulțumesc!”

 • 10-11 martie, Training „Învață să protejezi viața” – training de informare și dezbateri pe problematica pro-viață.

 • 12 marie, Desenăm pe asfalt pentru viață – atelier de desene pe asfalt pentru copii.

 • 12 martie, Proiecție de film „Alegerea lui Alison”.

 • 14 martie, Concert „Darul vieții” – mini-concert de vioară susținut de un violonist de la Filarmonica „George Enescu” a Ateneului Român pentru copiii și mamele de la un centru cu specific găzduirea femeilor și copiilor victime ale violenței domestice.

 • 16 martie, Atelier „Pancarta mea pentru viață” (1) – atelier de desenat pancarte personalizate pentru Marșul pentru viață.

 • 18 martie, Crosul pentru viață 2017 – Cros caritabil, cu două categorii, copii și adulți, pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină ajutate de către SPV.

 • 19 martie, Atelier de fotografie „BebeFoto”– training pentru fotografierea bebelușilor și copiilor.

 • 20 martie, „Citim împreună” – citirea unei povești pentru copiii cu afecțiuni oncologie aflați în grija Asociației P.A.V.E.L.

 • 21 martie, Atelier de poveste și desene pentru părinți și copii „Ioana. O poveste despre Sindromul Down”, în prezența autoarei, Veronica Iani.

 • 22 martie, Atelier „Pancarta mea pentru viață” (2) – atelier de desenat pancarte personalizate pentru Marșul pentru viață.

 • 23 martie, Conferință „Sprijinim viața? O întrebare pentru familie, doctori și societate”, invitat doctor Ionel Cioată.

 • 25 martie, Marșul pentru viață 2017: Adunarea la 12.30 în Parcul Unirii din București. Plecarea spre Parcul Tineretului va fi la 13.00. De la 14.00, în Parcul Tineretului, concert Live for Life

 • 28 martie – 1 aprilie, „Drumeții pentru viață” – excursie la Valea Plopului și activități cu copiii de acolo.

   

  sursa: Știri pentru viață

 

2 Comments
 1. Alexandru says

  100% ECUMENISM. 100% GLOBALIZARE.

  Cine vrea sa faca un bine il face si singur. Nu prin propagande dezvoltate de dusmanii popoarelor si ai oamenilor.

  Buciumule, as avea pretentii de la tine.

  Vom ajunge slugile sectantilor si impreuna cu ei: eretici.

  sursa pe care ai ales-o lupta pentru drepturile homosexualilor impotriva familiei traditionale. uitati-va si la logo-ul pe care il are ca apare curcubeul.

  Desteptati-va

 2. pui de dac says

  De cand curcubeul a fost confiscat de gay? si de cand site-urile Pro vita care apara viata si familia traditionala „lupta pt drepturile lor? Mai baiatule , in loc sa postezi comentarii aberante si sa ataci toata ziua mai bine ai cere de la Dumnezeu luminare ca marsurile astea nu-s pt rugaciune comuna sau altceva sunt pt dreptul copiilor nenascuti la viata si poate participa oricine sustine viata si este impotriva avorturilor. Este Postul Mare omule asa iti arati tu ortodoxia? du-te la duhovnic si spovedeste-te , du-te la sfintele slujbe ca vrajmasul te inseala; dupa aia vei vedea pe adevaratii dusmani; nu vezi ca tara asta colcaie de ong-uri sorosiste si avem in parlament pe reprezentantul lor usr care forteaza legiferarea faradelegii parteneriatului civil cu ajutorul urmasilor bolsevicilor psd pnl etc? si tu -i ataci pe provita si Puric. Vino-ti in fire omule si pocaieste-te!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php